Den Grønne Studenterbevægelse modtager pris
footer-image.png

Hvert år uddeler CARE en pris for at hylde en person, organisation eller virksomhed, som har gjort en helt særlig indsats for at hjælpe verdens fattigste og mest klimaudsatte mennesker.

CARE Prisen blev senest givet til virksomheden Chr. Hansen for deres arbejde med bakterier som naturlig og bæredygtig plantebeskyttelse. Den innovative løsning indgår blandt andet i et projekt i Kenya, hvor CARE og Chr. Hansen samarbejder om at støtte lokale bønder i at bruge bakterierne i deres landbrug.

Men nu skifter prisen hænder til Den Grønne Studenterbevægelse, som hyldes for deres store og folkelige engagement i klimasagen i Danmark.

”I de sidste par år har vi set en stor og positiv forandring i danskernes klimabevidsthed. Det viste sig blandt andet ved Folketingsvalget 2019, som mere end nogensinde før bar præg af et massivt folkeligt krav om klimahandling,” fortæller direktør i CARE Rasmus Stuhr Jakobsen.

”I vores øjne er denne nye opmærksomhed på klimaet i høj grad opstået takket være en enorm indsats blandt unge danskere. Det gælder særligt Den Grønne Studenterbevægelse, som fortsat gør et kæmpe arbejde for at kræve handling af politikerne. Den folkelige klimabevidsthed gør det også lettere for en organisation som vores at opnå politisk opbakning til indsatsen for verdens mest klimaudsatte mennesker. Derfor er vi glade for at hylde Den Grønne Studenterbevægelse med CARE Prisen,” uddyber Rasmus Stuhr Jakobsen.

Den Grønne Studenterbevægelse demonstration mod klimalovbrud
Den Grønne Studenterbevægelse i aktion ved Folketingets åbning i 2020.
Ovenfor og header @ Den Grønne Studenterbevægelse

Giver stafetten videre

Hos Chr. Hansen er Annemarie Meisling, Senior Director i Corporate Affairs, glad for at give stafetten videre til Den Grønne Studenterbevægelse:

”Vi er glade for at se Den Grønne Studenterbevægelse bliver anerkendt for det store arbejde de gør for at fremme den grønne dagsorden. For at nå i mål og skabe reel forandring, er der brug for alle kræfter i samfundet; unge, ældre, virksomheder, erhvervsorganisationer og politikere,” lyder det fra Annemarie Meisling.

”For Chr. Hansen betød det meget at modtage prisen fra en så anerkendt organisation som CARE. Det har været en blåstempling af den forskel, som vi via vores ’gode bakterier’ og naturlige produkter kan være med til at gøre. Prisen har desuden været et skulderklap til fortsat at arbejde for bæredygtig fødevareproduktion fra jord til bord, og vi er stolte af at være kommet i det fine selskab med tidligere prismodtagere.”  

Kampen for klimaet er en kamp for retfærdighed

I modsætning til tidligere modtagere må Den Grønne Studenterbevægelse i år tage imod prisen på coronasikker vis i hjemmekontoret. Ikke desto mindre falder den i god jord hos aktivisterne:

”Vi er meget glade og stolte over, at CARE ser vores arbejde som en af hovedårsagerne til den øgede klimabevidsthed hos danskerne,” siger Malaika Wandall, som tog imod CARE prisen på vegne af Den Grønne Studenterbevægelse. Hun understreger dog, at klimakampen ikke er vundet, bare fordi der er kommet større opmærksomhed på problemet. 

”Vi er også nødt til at få øjnene op for, at klimakrisen er med til at forstærke den globale uretfærdighed,” siger Malaika Wandall. ”Danmark har et af verdens højeste klimaaftryk og derfor et kæmpe ansvar for at gå forrest i den grønne omstilling. Vi skal lytte til og støtte de mennesker, der rammes hårdest af klimakrisens konsekvenser. Det gør vi langt fra i dag. Klimakampen er og skal være en kamp for global klimaretfærdighed,” uddyber hun.

Se hele Malaikas takketale i videoen her:

Læs, hvordan CARE arbejder for de mennesker, der er mest udsatte for klimakrisens konsekvenser.