Klima venlig mad
footer-image.png

Få tips om kød og grøntsager, som belaster miljøet mindst

Hvad skal man spise for at være klima-venlig? Tilmeld dig vores klimaråd og få 7 nemme og gratis tips om bl.a. klima-mad.

Jeg accepterer, at CARE må kontakte mig med gode klimaråd og andre støttemuligheder via e-mail, telefon, sms og sociale medier. Samtykket kan til en hver tid tilbagetrækkes ved at skrive til medlemsservice@care.dk.

Klima-belastning og kød

I Danmark spiser vi i gennemsnit 52 kg kød om året - ifølge FN’s fødevareorganisation er vi det 13. mest kødspisende land i verden, mens vi i Europa spiser gennemsnit 70 procent mere protein og 40 procent mere mættet fedt end anbefalet.

Det er vores meget store forbrug af kød, især oksekød, der er skyld i kostens store klima-belastning. Køer udleder nemlig gas-arten metan, der også kan betegnes som drivhusgas – og er dermed en belastning for vores planet. Problemet er, at vi spiser rigtig meget kød - mere end klimaet kan holde til, og mere end vores krop behøver.