![Klima venlig mad](/media/2290/klima-venlig-mad.png?anchor=center&mode=crop&width=57&height=24&rnd=133528946600000000)
![footer-image.png](/media/1204/bottom_-2880-x-30.png?center=2.4,0.29914529914529914&mode=crop&width=57&height=0&rnd=133250037800000000)
Hvad er klima-venlig mad?
Få tips til at spise mere klima-venligt
Hvad skal man spise for at være klima-venlig? Hent vores gratis e-bog "Din klimavenlig hverdag" og få masser af nemme, brugbare klimatips - til glæde for miljøet og din økonomi!
Klima-belastning og kød
I Danmark spiser vi i gennemsnit 52 kg kød om året - ifølge FN’s fødevareorganisation er vi det 13. mest kødspisende land i verden, mens vi i Europa spiser gennemsnit 70 procent mere protein og 40 procent mere mættet fedt end anbefalet.
Det er vores meget store forbrug af kød, især oksekød, der er skyld i kostens store klima-belastning. Køer udleder nemlig gas-arten metan, der også kan betegnes som drivhusgas – og er dermed en belastning for vores planet. Problemet er, at vi spiser rigtig meget kød - mere end klimaet kan holde til, og mere end vores krop behøver.