Kontakt CARE Danmark
footer-image.png

CARE har modtaget en donation på 90.000 kroner fra foreningen Raindrop Friends i Danmark. Pengene er øremærket til CAREs arbejde i Thailand, hvor CAREs projekt styrker Karen-folket ved at øge indtægtsmulighederne.

Donationen til CARE sker som følge af grundlæggeren af Raindrop Friends Pensak Chagsuchindas Howitz’ død. Pensak Howitz stiftede i 1975 Raindrop Friends sammen med sin mand, Franz Howitz, der på det tidspunkt var dansk ambassadør i Thailand. Raindrop Foundation har hjulpet mennesker, der lever i ekstrem fattigdom, i Thailand, Vietnam, Myanmar og Bhutan. 

Quote
”Vi har besluttet, at vores forenings resterende midler skal gå til Karen-folket i Omkoi-distriktet. Landsbyerne i regionen ligger meget afsides i junglen, hvor der sjældent kommer andre mennesker, og hvor det kan være svært at komme frem, fordi grusvejene er dårlige og i regnsæsonen nærmest helt ufremkommelige. Her er tale om nogle mennesker, som har brug for en hjælpende hånd til at klare sig.”

Omkoi-distriktet ligger i det nordvestlige Thailand og er hjemsted for en betydelig befolkning af Karen-folk, som er en af ​​de største etniske minoritetsgrupper i landet. Fattigdom udgør et stort problem i området, og mange Karen-familier kæmper med både begrænsede jobmuligheder, lave indkomster og manglende adgang til uddannelse og sundhedspleje. CARE bidrager til at styrke kvindernes udvikling og indtjeningsmuligheder med hjælp til at opdrætte kyllinger, dyrke kaffe og sy punge, tasker og tøj.

”Pengene er et flot bidrag til Karen-folket i Omkoi. Siden covid-pandemien og den økonomiske krise har forholdene mange steder været endnu sværere for verdens fattige befolkninger. Vi har hjulpet med at etablere kontakten til vores kolleger i CARE Thailand, og det er jeg rigtig glad for”, siger Rasmus Stuhr Jakobsen, direktør i CARE Danmark. 

”Vores resterende midler i foreningen skulle selvfølgelig gå til at understøtte Pensak Howitz livslange virke. Vi er glade for, at vi sammen med CARE Danmark har fået etableret en god kontakt til CARE Thailand, som havde et projekt i forvejen, som vi kunne bidrage til med vores sidste midler. Vi glæder os over at kunne hjælpe Karen-folket”, siger Charlotte Brix Andersen, bestyrelsesmedlem i Raindrop Friends.

Projektet ”She made it”, som Raindrop Friends vil støtte, vil direkte hjælpe 180 kvinder og indirekte 720 familiemedlemmer.