Sommerens grønne kulturtips og anmeldelser
Hungrer du også efter festivalstemning? Så glæd dig til Tomorrow.
Festival: Tomorrow i København den 3.- 4. september 2021
Her får du mulighed for både at komme på festival og samtidigt samle inspiration til at gøre din hverdag grønnere. Nonprofit-festivalen afholdes for første gang i København og lover ”oplevelser, der giver konkrete idéer til det bæredygtige liv i et mix af musik, talks og nye madeventyr.” Tænk Heartland, bare med klima og inde i byen. Det foregår i Valbyparken den 3.- 4. september 2021.
Ørken-blues og synth fra Sahara
Musik: Sahel Sounds
I Danmark forbinder mange Sahel-landene syd for Sahara nok mest med krig og katastrofer. Men Sahel er meget andet og mere; for eksempel hjem for en rig og levende musikkultur. Sahel Sounds er et pladeselskab, der repræsenterer musiktalenter fra området. Såsom ”synth freakout fra Sahara” Ahmedou Ahmed Lowla, der skaber elektroniske fortolkninger af klassisk mauretansk musik. Eller Amanar fra Mali, kendt for sin ”desert blues”. Eller Fatou Seidi Ghali, Nigers første kvindelige Tuareg guitarist. Gå på opdagelse på sahelsounds.com.
Den virkelige ”Fluernes Herre” historie vil give dig håb
Bog: Det Gode Menneske
Romanen Fluernes Herre er en grum fortælling, der er blevet set som et realistisk billede på menneskets natur. Hvis det også er din opfattelse, skal du dog måske til at tro om. Det er budskabet i Rutger Bregmans bog Det Gode Menneske, hvor den hollandske sociolog argumenterer imod idéen om mennesket som grundlæggende egoistisk. Det gør han med udgangspunkt i nogle af verdens største studier på området - og en utrolig men sand historie om en virkelig gruppe drenge, der strandede på en øde ø i 15 måneder i 1965. Den endte nemlig meget anderledes end Fluernes Herre.
Kan forskere fikse verden?
Film: Solutions
I 2018 tog instruktøren Pernille Rose Grønkjær med som flue på væggen, da en gruppe af fremtrædende forskere fra vidt forskellige grene af videnskaben isolerede sig i 10 dage i New Mexicos ørken. Deres mål: I fællesskab at analysere og løse verdens mest akutte problemer – fra klimakrisen til fake news. Lykkes det så?