Mød en klimaaktivist Dircia
footer-image.png

Dircia Sarmento Belo er fra østaten Timor-Leste, der ligger halvvejs mellem Indonesien og Australien. Hun arbejder for FNs Udviklingsorganisation UNDP som konsulent på en række genbrugsprojekter. Desuden er hun miljøaktivist og ungdomsleder i grupperne Timorese Youth Initiative for Development og Laudato Si Animators Timo-Leste. Hun engagerer sig særligt i aktiviteter, der fremmer klimaoplysning og bæredygtige adfærdsændringer.

Den nye klimageneration - mød Dircia
© Dircia Sarmento Belo

Hvornår vidste du, at du ville engagere dig i klimakampen?

”Det startede nok, da jeg var 12 år gammel. Som barn var min største lykke at gå til floden nær vores hjem og svømme og fange fisk. Det kan vi ikke længere, for floden er tørret ind. Når jeg ser forandringerne i mit land i dag, føler jeg trang til at handle og vil gerne kæmpe for klimaretfærdighed. Vi fortjener alle at leve i et sundt miljø, uanset vores race, nationalitet, køn eller alder.”

Hvilket råd ville du give til andre unge kvinder, der vil arbejde for klimaretfærdighed?

”Kvinder deler på mange måder en stærk forbindelse med naturen. Som livgivere, dedikerede mødre eller betænksomme søstre har vi kvinder styrken til at beskytte vores Jord og skabe medfølelse og empati. Derfor skal vi tro på os selv.”

Hvis du kunne sige noget til verdens ledere, hvad ville det så være?

”Se ind i ansigtet på nogen, der lige har mistet deres hjem og så vil du forstå lidelse igennem deres øjne. Dette er en leders opgave.”

Du kan følge Dircias Facebook-side