Forebyggelse af coronasmitte i Afrika og Sydøstasien
footer-image.png

Spredningen af coronavirus kan få enorme konsekvenser i de lande, hvor CARE arbejder. Det er skrøbelige lande, hvor sundhedssektoren ofte er svag, og hvor befolkningen i forvejen kæmper med klimakatastrofer og konflikters konsekvenser i form af blandt andet fødevaremangel og sult.

Vi har derfor brug for din støtte til at begrænse coronasmitten og redde liv.

“Hvis coronavirusset for alvor får tag i Afrika og Sydøstasien -eller nogle af de store flygtningelejre som fx Cox’s Bazar, så rammer det mennesker og samfund, som i forvejen er sårbare, og hvor der er alt for få ressourcer til at bekæmpe en dødbringende virus. Der er ganske enkelt ikke den samme modstandskraft, som vi for eksempel har her i Danmark,” siger CAREs direktør Rasmus Stuhr Jakobsen. 

Rent vand og sæbe redder liv

CARE arbejder i 100 lande verden over, og derfor bruger vi det allerede igangværende arbejde til at oplyse om corona og begrænsning af smittespredning.

“Vi tilpasser og bruger vores aktiviteter til at oplyse om corona. Vi fortæller, hvad der er fup og fakta, og hvordan man forebygger smitte ved at sikre en god hygiejne. Vi uddeler hygiejne-pakker, opsætter håndvaske-stationer med vand og sæbe, og så holder vi demonstrationer af, hvordan man vasker hænder korrekt,” forklarer Rasmus Stuhr Jakobsen.

Håndvaske-stationer er med til at begrænse coronasmitte
Håndvaske-stationer som denne er med til at begrænse coronasmitten og redde liv. Ovenfor og header © Josh Estey og Evelyn Hockstein.

Ekstra fokus på kvinder

Vi ved fra vores arbejde i Ebola-ramte lande i Vestafrika og Den Demokratiske Republik Congo og Zika-ramte lande i Sydafrika, at særligt kvinder er udsatte, når epidemier raser.

“Kvinder har ansvaret for at passe familien og dermed også syge familiemedlemmer. Det er også typisk kvinder, der arbejder i sundhedssektoren – Kvinder udgør omkring 70% af den globale sundhedsarbejdsstyrke, hvilket sætter dem i frontlinjen i kampen mod Corona”, siger Rasmus Stuhr Jakobsen og fortsætter: “Og når katastrofer eller kriser rammer, stiger overgreb og vold mod kvinder. Så derfor har vi et særligt fokus på at sikre, at vi i alle vores indsatser har taget højde for den ekstra sårbarhed, der er blandt piger og kvinder.”

Sådan forebygger vi coronasmitten:

  • I Bangladesh begrænser vi smitten blandt flygtningene i Cox’s Bazar – verdens største flygtningelejr, hvor fordrevne familier fra Myanmar er i høj risiko for infektionssygdom.
  • I Laos, hvor vi arbejder med at fremme hygiejne, arbejder vi nu sammen med regeringen om at nå ud til skrøbelige samfund med oplysninger om corona.
  • I Stillehavslande, såsom Fiji, Papua Ny Guinea og Vanuatu, giver vores arbejde med at forebygge katastrfoer os et netværk til at oplyses om corona.
  • I Sydsudan samarbejder vi med regeringens nyetablerede corona-taskforce.