Oversvømmelser i Vietnam
footer-image.png

På bare få dage er der faldet over halvanden meter regn. Huse, skoler og marker står under vand eller er dækket af et tykt lag mudder, og tusindvis af mennesker er efterladt hjemløse.

På bare tre uger har fire storme og enorme mængder regn ramt det sydøstlige Asien. Hårdt og brutalt. Senest har stormen Molave onsdag d. 26. oktober ramt især Vietnam. I alt har ni storme ramt Sydøstasien i år.

Vores kolleger i Vietnam fortæller, at over 170 mennesker indtil videre er omkommet, mens over 370.000 mennesker er blevet evakueret. Flere hundrede huse er kollapset, og over 100.000 huse står under vand.

Klimaforandringer i Vietnam
Særligt Quang Tri-provinsen i Vietnam er hårdt ramt. CARE hjælper med akut nødhjælp til 35.000 mennesker i området. Ovenfor og header © CARE Vietnam

Ekstremt vejr som storme, tyfoner, oversvømmelser og tørker er ikke nyt i det sydøstlige Asien, men klimaforandringerne forværrer problemerne. Vejrmønstrene ændrer sig, hvilket gør det svært for fattige småbønder at fortsætte med at leve af deres landbrug. Regnen kommer ikke, som den plejer, og når den endelig falder, er den så voldsom, at den ødelægger både huse, marker og veje.

Derfor arbejder vi i Vietnam på at støtte og styrke de fattige bønder, så de kan modstå klimaforandringernes konsekvenser.