Kvinder og børn på flugt fra Ukraine
footer-image.png

Millioner af mennesker er ramt af konflikten i Ukraine, og behovet for humanitær hjælp er enormt. Derfor var CARE Danmark, sammen med 15 andre nødhjælpsorganisationer, med, da DR og TV2 lørdag d. 12. marts afholdt støttekoncert for krisens ofre.

”Behovet for hjælp er meget stort, og de millioner af familier, der lige nu enten er på flugt fra eller er fanget i bombardementer, har brug for al den støtte, de kan få,” siger CARE Danmark direktør Rasmus Stuhr Jakobsen.

CARE Danmark har, via lokale samarbejdspartnere, sendt lastbiler og fragttog afsted med nødhjælp, som er ankommet til både grænseområder og byer i Ukraine. Nødhjælpen består blandt andet af mad, vand, bleer og soveposer og derudover også psykosocial støtte til flygtningene, som ofte har været gennem nogle meget traumatiserende oplevelser.

Under overskriften ’Sammen for Ukraine’ samlede DR og TV 2 danskerne hen over en uge, der kulminerede med en direkte samsending fra Rådhuspladsen i København lørdag 12. marts kl. 19.30. Du kan læse mere om "Sammen for Ukraine".