Hvem samarbejder med CARE?
Institutionelle donorer
EU's departement for humanitær bistand ECHO støtter CARE Danmarks arbejde. ECHO stiller store krav til partnernes etiske, organisatoriske og økonomiske drift. Med aftalen følger et certifikat som blåstempler CARE Danmark som en ansvarlig partner.
Om ECHO
CARE Danmark modtager hvert år en fast bevilling fra Danida. Danida har ansvar for Danmarks statslige samarbejde med udviklingslandene. Sammen med andre danske humanitære organisationer, er vi en vigtig partner for Danida.
Om Danida
DG INTPA er EU's departement for internationalt samarbejde og udvikling, som er ansvarlig for udformningen af EU's udviklingspolitik. EU er en af de største udviklingspolitiske aktører i verdenen. DG INTPA støtter CARE Danmarks projekter.
Om DG INTPA
CISU støtter vores kampagne Act Now! Climate Justice and Global Solidarity. Kampagnen skal engagere danskerne i kampen for klimaretfærdighed. Vi samarbejder med 350 Klimabevægelsen i Danmark og Pan-African Climate Justice Alliance (PACJA) i Nairobi.
Om CISU
Virksomhedspartnere
Sammen med Arla opbygger vi den lokale mælkeproduktion i Nigeria. Gennem partnerskabet kan de lokale bønder afsætte deres mælk og øge indtjeningen, ligesom Arla styrker sin forretning i Nigeria. Der er 1000 bønder med i projektet.
Om samarbejdet med ARLA
Sammen med BLUETOWN får fattige småbønder i Ghana adgang til internet og digitalt indhold som eksempelvis vejrudsigter og ny viden om landbrug. På den måde forbedres bøndernes høst, mens BLUETOWN får introduceret og testet deres produkt på et nyt marked.
Om samarbejdet med BLUETOWN
Sammen med Chr. Hansen gør vi det muligt for småbønder i Kenya at udskifte kemiske pesticider med naturlige bakterier. Det er målet, at bønderne øger udbyttet med 10-15%, ligesom Chr. Hansen har introduceret deres produkt på et nyt marked.
Om samarbejdet med Chr. Hansen
Sammen med Pesitho udvikler vi solcelledrevne komfurer i verdens første bæredygtige flygtningelejr i Uganda. De afløser åbne, forurenende og sundhedsfarlige bål, hvilket også mindsker behovet for træ og dermed begrænser afskovningen i området.
Om samarbejdet med Pesitho
Partnerskabet med Lendager Group gør det muligt at genanvende plastikaffald, der skaber nye produkter og jobs til lejrens beboere i flygtningelejren CAMP+ i Uganda. Lendager Group er en arkitektvirksomhed, som skaber bæredygtigt byggeri.
Om Lendager Group
Sammen med SLA udvikler vi nye retningslinjer for optimering af fødevareproduktion og ernæring i verdens første bæredygtige flygtningelejr i Uganda. Flygtninge får konkrete anbefalinger til, hvordan de udnytter deres små jordlodder bedst muligt.
Om SLA
Sammen med professor Lene Lange fra LLa-Bioeconomy udvikler vi retningslinjer for optimering af fødevareproduktion og ernæring i flygtningelejren i Uganda. Flygtninge engageres også i, hvordan man kan udnytte og opgradere madaffald og andet biologisk restmateriale.
Om LLa-BioEconomy
Sammen med Out-Growers arbejder vi med bæredygtig dyrkning og forarbejdning af cashewnødder i Tanzania. Forarbejdningen sker i Tanzania med bønderne som medejere, og udvinder endvidere bioethanol fra skallerne, ligesom cashewæblet også udnyttes til videre fødevareproduktion.
Om Out-Growers
Sammen med Lifeshelter har vi etableret bygninger til brug for soldrevne fælleskøkkener og en plastik genbrugsenhed i den bæredygtige flygtningelejr i Uganda. Bygningerne er brandsikre, hurtige at sætte op, og opbygget af isolerende materiale.
Om Lifeshelter
Fonde
Novo Nordisk Fonden har i gennem årene støttet CARE Danmarks projekter, som mobile køkkenhaver i Sahel og etablering af sikre områder for kvinder og børn efter monsunen i Cox's Bazaar. Novo Nordisk Fonden støtter videnskabelige og humanitære formål. Du kan se alle bevillinger her.