Klimaflygtninge hero ©Josh Estey
footer-image.png

Skriv under:
Beskyt klimaflygtninge NU!

Klimaforandringer tvinger hvert år millioner af mennesker til at flygte fra deres hjem. Alligevel har hverken Danmark eller resten af verden en klar plan for, hvordan man skal hjælpe og beskytte de mange millioner klimaflygtninge.

Klimaflygtninge bliver ladt i stikken. Det kan vi ikke acceptere. De danske politikere skal tage ansvar og gå forrest i kampen for at sikre, at også klimaflygtninge får hjælp og beskyttelse.
Skriv under og bak op om kravet til politikerne.  

Klimakrisen skaber flygtninge

Klimakrisen raser, og hvert år tvinger klimaforandringerne millioner af mennesker på flugt i et desperat forsøg på at overleve. Mange flygter fra de altødelæggende tørker, oversvømmelser, stigende temperaturer og manglen på vand, mens andre flygter fra de konflikter og kampe, der opstår om de knappe ressourcer.

Over 200 millioner klimaflygtninge

Sidste år alene var der på verdensplan 20 millioner klimarelaterede fordrivelser. I takt med at klimaforandringernes konsekvenser tager til, vil flere og flere områder i verden blive ramt og flere tvunget på flugt. Verdensbanken anslår, at der om blot 25 år vil være over 200 millioner klimaflygtninge på verdensplan. Omtrent det samme som tre gange Frankrigs befolkning.

SKRIV UNDER NU!

Klimaflygtninge Spot ©Brian Sokol
©Brian Sokol/CARE

Klimaflygtninge har ingen rettigheder

Alligevel er der ingen juridiske rettigheder for klimaflygtninge. Det skyldes, at klimaflygtninge ikke er beskyttet under de internationale konventioner. Derfor har de ikke ret til asyl og beskyttelse.
I CARE mener vi, at behovet for beskyttelse mod sult, regn, kulde, sygdom og overgreb er de samme, hvad end man flygter fra krig eller fra klimakatastrofer.

Klimakrisen er skabt af de rige landes enorme udledninger. Derfor bør vi også hjælpe de millioner af uskyldige mennesker, som bliver ramt af konsekvenserne.

Support banner_Klimaflygtninge ©Josh Estey

Beskyt klimaflygtninge
på flugt fra klimaforandringer

Skriv under