Arv og testamente
footer-image.png

At skrive et testamente betyder, at du selv bestemmer, hvad der skal ske med din arv. Vi ved, at det kan være svært at komme i gang. For at skrive testamente bringer næsten uvægerligt døden tættere på. Men vi ved også fra mennesker, vi taler med, at det kan være en lettelse at få skrevet et testamente.

Fordele ved at betænke en del af din arv til CARE Danmark:

    • Opret dit testamente gratis
    • Hele det testamenterede beløb går ubeskåret til velgørende formål
    • Du kan sikre flere penge til dine nærmeste ved at lade CARE Danmark betale boafgiften (tidl. arveafgiften) for de øvrige arvinger
    • Du er med til at støtte kampen mod klimaforandringer og giver mennesker i klimakrisens brændpunkter mulighed for at skabe sig et bedre liv

Det testamenterede beløb går ubeskåret til velgørende formål

Ved at testamentere selv en mindre del af din formue, er du med til at gøre en forskel for kampen for en grøn og retfærdig verden. Organisationer som CARE skal ikke betale boafgift til staten, og hele dit testamenterede beløb går derfor til velgørende formål, som CARE Danmarks arbejde for klimaet og verdens fattigste. Testamenterer du 100 kroner til CARE Danmark, får vi med andre ord 100 kroner.

Testamente og velgørenhed
© Josh Estey/CARE

Slip for arveafgift, når du giver en del af din arv til velgørenhed

Afgiftsreglerne betyder, at du nogle gange kan sikre både mere arv til dine efterladte samtidig med, at du donerer til en velgørende formål som CARE Danmarks arbejde.

Ved at lade CARE Danmark få en del af arven og samtidig lade CARE Danmark betale arveafgiften for de øvrige arvinger, får din familie eller venner et større beløb end ellers, fordi den samlede afgift til staten bliver mindre. Dette er gældende, hvis du har arvinger, som skal betale den høje arveafgift på 36,25 %. Det er arvinger som søskende, niecer, nevøer og alle andre end ægtefæller, børn og børnebørn. Det er også relevant for dig, der har en samlet arv på 2.5 millioner kroner eller derover. Denne mulighed bliver kaldt for 30%-løsningen.

Vi har samlet en række gode råd til dig i CAREs folder om arv og testamente. Læs CAREs folder om arv og testamente her.

Gratis at oprette et testamente

Testamentet er gratis at oprette, når du testamenterer arv til CARE via vores samarbejdspartner Dokument 24. Hos Dokument 24 kan du oprette testamentet online, og du kan komme i gang med dit testamente med det samme.

Det er nemt og enkelt at oprette testamentet hos Dokument 24. Du svarer på 12-15 spørgsmål, hvorefter testamentet sendes til dig straks. Hvis du har spørgsmål til oprettelsen af testamentet, hjælper Dokument 24 dig. Det er også gratis at få råd og vejledning. Opret testamente online.

Giv en del af arv til velgørenhed
© Josh Estey/CARE

Det Gode Testamente - nyttig viden til dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed

CARE er desuden gået sammen med 30 af Danmarks største hjælpeorganisationer i kampagnen Det Gode Testamente. Vi er gået sammen for at være bedre til at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed.

Vi håber at kunne være med til at sætte nogle overvejelser i gang. Det Gode Testamente handler nemlig om at fortælle om muligheder. Om at gøre det lettere for dig at træffe lige den beslutning, der er rigtig for dig. Læs mere på www.DetGodeTestamente.dk