Arv og testamente velgørenhed
footer-image.png

Ved at testamentere selv en mindre del af din formue, er du med til at gøre en forskel for kampen for en grøn og retfærdig verden. Organisationer som CARE skal ikke betale boafgift til staten, og hele dit testamenterede beløb går derfor til velgørende formål, som CARE Danmarks arbejde for klimaet og verdens fattigste. 

Fordele ved at betænke en del af din arv til CARE Danmark:

    • Opret dit testamente gratis
    • Hele det testamenterede beløb går ubeskåret til velgørende formål
    • Du kan sikre flere penge til dine nærmeste ved at lade os betale boafgiften (tidl. arveafgiften) for de øvrige arvinger
    • Du er med til at støtte kampen mod klimaforandringer og giver mennesker i klimakrisens brændpunkter mulighed for at skabe sig et bedre liv.
Testamente og velgørenhed
© John Hewat/CARE

Slip for arveafgift, når du giver en del af arven til velgørenhed

Afgiftsreglerne betyder, at du nogle gange kan sikre mere arv til dine efterladte samtidig med, at du donerer til en velgørende formål som CARE Danmarks arbejde. Ved at betænke CARE Danmark med minimum 30% i dit testamente, betaler vi arveafgiften for de øvrige arvinger, og din familie eller venner får et større beløb end ellers, fordi den samlede afgift til staten bliver mindre. Dette er gældende, hvis:

  • Du har arvinger, som skal betale arveafgift på 36,25 %, fx søskende, niecer, nevøer (alle andre end ægtefæller, børn og børnebørn). 
  • Eller hvis du har en samlet arv på 2.5 millioner kroner eller derover. 
Giv en del af arv til velgørenhed
© John Hewat/CARE

Du kan oprette et testamente online

Testamentet er gratis at oprette, når du testamenterer arv til CARE via vores samarbejdspartner Dokument 24. Hos Dokument 24 kan du oprette testamentet online. Du svarer på 12-15 spørgsmål, hvorefter testamentet sendes til dig på e-mail. Du vil modtage vejledning til hele processen, og hvis du har spørgsmål til oprettelsen af testamentet, er Dokument 24 klar til at hjælpe dig. 

Få nyttig viden på Det Gode Testamente

Vi er gået sammen med 50 af Danmarks største hjælpeorganisationer i kampagnen Det Gode Testamente for at være bedre til at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed. Det Gode Testamente handler om at fortælle om muligheder, og om at gøre det lettere for dig at træffe lige den beslutning, der er rigtig for dig.

Ønsker du et skræddersyet testamente og juridisk rådgivning?

Du kan få klarhed og tryghed over dine juridiske dokumenter, når du benytter vores samarbejdspartner Mine Arvinger. Mine Arvinger er en juridisk virksomhed, og al rådgivning foregår af en uddannet jurist. Når du benytter Mine Arvinger, kan du få oprettet et skræddersyet testamente gratis, når du betænker CARE gennem 30% løsningen eller med et legat på minimum 25.000 kr.