Forebyggelse af overgreb mod kvinder efter cyklonerne
footer-image.png

I marts 2019 ramte en af de værste cykloner nogensinde i Østafrika. Beira-området i Mozambique blev især hårdt ramt, men i hele Mozambique har konsekvenserne været store.

FN estimerede i maj 2019, at omkring 1 million mennesker var påvirkede efter, at cyklonerne ramte landet, og tvang flere hundrede tusinde på flugt. Derfor er CARE til stede i de ramte områder, hvor vi udover at levere akut nødhjælp som vand, mad og husly, fokuserer på at hjælpe kvinder og piger, der er yderligere udsatte på grund af naturkatastrofen.

Cykloner i Mozambique
Header © Josh Estey/CARE Billede overfor © Josh Estey/CARE

Undervisning forhindrer overgreb

Da et stort antal mennesker flyttes og samles i store grupper, øger det risikoen for kønsdiskrimination og seksuelle overgreb mod kvinder og piger, for eksempel fordi der ikke altid er lys om natten på toiletterne eller kønsopdelte baderum.

1 mio
mennesker er påvirkede af konsekvenserne af af cyklonerne, som ramte i 2019

CARE arbejder i Mozambique på at forebygge overgreb gennem undervisning fra frivillige og lærere på skolerne i forebyggelse af kønsdiskrimination og seksuelle overgreb, i hvordan der skal reageres, hvis det opleves og i ligestilling og seksualundervisning.

Sikkerheden i områderne skal skærpes, så kvinder og piger kan føle sig trygge, og der skal være fokus på, at kvinder og piger, der tidligere har været udsat for overgreb kan modtage den hjælp, de behøver.

Støt

Vær med til at genopbygge Mozambique efter cyklonerne

Giv et bidrag