Klimasmart landbrug i Uganda
footer-image.png

I Moroto i Uganda bor Paul på 35 år sammen med sine fem børn og sin kone. Selvom han ejede et bryggeri, var overskuddet fra virksomheden ikke nok til at sikre familiens basale behov. Derfor valgte han at tilmelde sig CAREs program i bæredygtigt landbrug.

Det har givet ham viden om de bælgfrugter, der trives i Ugandas tropiske klima, og som kan overleve de voldsomme skybrud, som rammer landet fra tid til anden.

Fem kg frø blev til hurtig høst og indtjening

For at komme i gang med sit eget landbrug har Paul fået klimasmarte bønnefrø fra CARE, såkaldte vigna-bønnefrø. Det er en sort, som tolerer tørt vejr, og som modner på bare 3 uger. Og dertil er det en salgbar bælgfrugt i Uganda.

Salget af Pauls første høst gik godt, og Paul brugte pengene fra salget til at købe flere vigna-bønnefrø og selvfølgelig mad til hele familien. Takket være den gode høst kunne han købe 50 kg korn og 25 kg bønner, som han har lagt til side til familien, så de ikke skal gå sultne i seng igen.

Landmand i Uganda dyrker bønner
© 2019 Josh Estey/CARE

Lys fremtid for klimasmart landmand i Uganda

Næste sæson med vignabønner gik endnu bedre for Paul. Han har nu købt tre geder til sit landbrug, og han har sendt to af sine børn i privatskole og købt tøj. Efterspørgslen på bælgfrugter er høj i Uganda, så Paul og familiens fremtid ser lys ud: 

Quote
”Folk fra markedet kommer direkte til min have og laver en bestilling - endda før vignabønnerne er modnet og høstet,”

Paul lejer lige nu en vandpumpe for at kunne vande det efterhånden store landbrug. Næste skridt for ham er at investere i sin egen vandpumpe. Det bliver muligt med det næste salg af vignabønner. Hans plan er at bygge et hus til sin familie og fortsætte sit bæredygtige landbrug. "Jeg sætter stor pris på støtten og træningen. Det har forbedret vores levestandard, at vi sælger vignabønner," fortæller han.

Støt

Selvfølgelig vil jeg være med til at bygge en grøn og retfærdig verden

Giv et bidrag