Klar til klimaforandringer i Nepal
footer-image.png

Regndråberne falder tungt og tæt ned over Bidhya Kumari Chaudharys salatmark, som ofte bliver oversvømmet i monsunsæsonen. Den 40-årige kvinde sidder foroverbøjet med hakken i højre hånd og venstre hånd om salatens rod.

På trods af brutale regnmængder vokser hendes salathoveder fint frem af jorden. For Bidhya Kumari Chaudhary, der bor i det østlige Nepal, har med hjælp fra CARE Danmark lært, hvordan hun kan dyrke sine grøntsager på trods af de svære vejrforhold.

Quote
”Jeg har fået en større indkomst. Det gør, at jeg kan betale for mad til min familie, sende dem til læge og investere i min søns uddannelse,”
Klima-smart landbrug giver større indkomst
© CARE Denmark

Vejret er afgørende for, at verdens fattigste har noget at spise

Desværre er det langt fra alle, der ligesom Bidhya Kumari Chaudhary får hjælp til at tilpasse deres landbrug til det nye klima og de nye regnmængder. Det betyder, at millioner af fattige hvert år er nødsaget til at migrere.

Det er en livstruende situation, når klimaforandringer gør vejret voldsommere og mere uforudsigeligt. De mange millioner, der hvert år må flygte fra klimaforandringerne, migrerer sjældent til et andet land. De rykker ofte sig selv og familien til en ny by og bliver på den måde fordrevet i deres eget land.

Klima-smart landbrug i Nepal

Ved at bruge resistent frø, der vokser bedre i det nye klima og den kraftige monsunregn, samt med naturlige pesticider kan Bidhya Kumari Chaudhary i dag dyrke både salat, kartofler, blomkål, champignon og bønner. Med den ekstra indkomst bekymrer hun sig ikke længere om at skulle flytte fra hus og hjem:

"Jeg er blevet stærkere, og kan nu klare mig selv. Jeg er selvforsynende med mad og tjener nok til min familie og mig selv," siger Bidhya Kumari Chaudhary.

Støt

Selvfølgelig vil jeg være med til at bygge en grøn og retfærdig verden

Giv et bidrag