Bæredygtig flygtningelejr
footer-image.png

Vi udvikler lige nu en flygtningelejr med bæredygtige løsninger, der sørger for at alle remedier og ressourcer i lejren bliver genbrugt, at der ikke bliver brugt træ til for eksempel at tænde op i komfuret, at vand bliver genbrugt, og at folkekøkkener, vertikale skovhaver og skoler går hånd i hånd.

I samarbejde med CARE Norge, Innovation Norge, en række danske virksomheder (som arkitektfirmaet Lendager Group og Pesitho, der laver alternativ energi), universiteter, lokale organisationer, lokalbefolkningen i området og naturligvis flygtningene selv, laver vi en en lejr med miljømæssig, social og økonomisk balance.

Flygtningelejr i Uganda
Header: © CARE / Thomas Markert Billede ovenfor © CARE / Thomas Markert

Vedvarende energi

Vi arbejder med 120.000 mennesker, der bor i flygtningelejre i Uganda, hvor vi tester koncepterne af med den første CAMP+. I det område har fældning af skov medført, at der kun er cirka 40% af den oprindelige naturskov tilbage i dag. Derfor har vi blandt andet fokus på, at der skal bruges mindre træ.

120.000
mennesker er med i projektet om at skabe verdens første bæredygtige flygtningelejr

Alle løsningerne i CAMP+ er baseret på vedvarende energi, hvilket betyder, at behovet for at fælde træer til brænde og byggematerialer reduceres kraftigt. De kvinder og piger, som før brugte mindst én hel dag om ugen på at gå ud i skoven efter træ, kan derfor bruge deres tid på noget andet og bedre. Desuden bliver de mindre udsatte, da det ofte er en farlig færd at gå langt ud i skovene efter brænde.

Løsningerne, og måden de er udviklet på, vil kunne kopieres og skaleres, både til andre flygtningelejre i andre lande, men i høj grad også til andre områder rundt om i verden, hvor et fokus på bæredygtige løsninger er nødvendigt.

Bæredygtighed i CAMP+

 

  • Solcellebaserede fælleskøkkener, hvor man også vil kunne oplade sin mobiltelefon og sine batteridrevne lamper.

  • Fællesområde med bæredygtig dyrkning af sunde og nærende frugter og grøntsager.

  • Produktionsenhed som kører 100% på solceller, hvor al plastaffald, der generes i hele lejren, vil blive lavet om til produkter, som sælges lokalt. Produkterne er eksempelvis hønsenet, måtter og baljer, tagplader og andre byggematerialer, som kan forbedre boligerne, men også reducere behovet for at fælde træer til byggeri.

  • Skabelse af små og store virksomheder, og indtjeningsmuligheder, som betyder, at mennesker i lejren bedre vil kunne klare sig selv.
Støt

Vær med til at skabe verdens første bæredygtige flygtningelejr

Giv et bidrag