Kræv klimaretfærdighed CARE ©Christoph-Heinrich
footer-image.png

Klimakrisen raser. I verdens fattigste lande betyder klimakatastrofer, at uskyldige familier mister deres hjem, deres dyr og marker, deres livsgrundlag og - i værste fald - livet. Alligevel bryder Danmark sit løfte og betaler ikke den klimabistand, vi har lovet. Skriv under på, at Danmark skal betale den aftalte klimabistand.


Klimabistand - forskellen på liv eller død

Klimaforandringer som tørker, oversvømmelser og cykloner rammer lige nu verdens fattigste lande og skaber den ene klimakatastrofe efter den anden. Det koster liv og skaber sult og nød.

Videnskaben har slået fast, at klimakrisen er skabt af de rige landes massive udledninger af drivhusgasser. De rige lande har derfor lovet, at de vil betale klimabistand til de fattige, klimaudsatte lande.

Men Danmark bryder sit løfte! Danmark betaler ikke den aftalte klimabistand. Konsekvensen af det brudte løfte er, at vi efterlader verdens fattigste mennesker i stikken uden den klimabistand, de skulle have brugt til at tilpasse sig til klimaforandringerne og f.eks. bygge dæmninger, der beskytter mod oversvømmelser.

Mozambique ©Josh Estey
©Josh Estey

Sådan bruger vi din underskrift

Din underskrift er med til at holde de danske politikere op på det løfte, som Danmark har givet. CARE vil op til klimatopmødet COP28 bruge underskrifterne til at lægge pres på de danske politikere for at få dem til at betale den aftalte danske klimabistand.

Bliv klogere på hvad klimabistand er, i denne artikel.