Har du udsyn? Her er udsynsprøven 2018 - CARE

Har du udsyn? Her er udsynsprøven 2018

I Danmark tester vi udlændinge, når de vil være danske statsborgere. CARE har vendt indfødsretsprøven på hovedet, så du kan teste dit udsyn og din viden om verden i stedet for din viden om Danmark.

#HarDuUdsyn?

Vi mener, at vi skaber den bedste fremtid for vores land ved at kigge ud mod verden og forstå Danmarks relationer til den. Vi skal have udsyn og engagere os i vores omverden, hvis vi vil være en del af en global verden og ikke lukke os om os selv.

Indfødsretsprøven er her blevet vendt på hovedet – og blevet til en udsynsprøve. Her kan du teste din viden om verden – og Danmark i en global verden.

Udsynsprøven kommer bredt omkring mange emner ligesom indfødsretsprøven. Du vil derfor møde spørgsmål indenfor både politik, underholdning, geografi, handel musik og meget mere.

[iframe src=”https://quiz.fbapp.io/embed/udsynsproven” width=”100%” height=”1000″]

Hvorfor en udsynsprøve?

I Danmark stiller vi krav til potentielle danske statsborgere om, at de skal kunne svare på spørgsmål om Danmarks nutid og fortid inden for en lang række emne som indenrigs- og udenrigspolitik, lovgivning, geografi, kunst, musik, de kongelige, offentlig forvaltning, religion, krigsførelse og sport.

Derfor kan man to gange om året tage indfødsretsprøven. Datoen for forårsprøven er onsdag den 6. juni 2018.

Vi mener, at hvis vi stiller krav til andre om, at de skal kende til Danmarks ophav, har vi måske også en pligt til at spørge os selv: #HarDuUdsyn?