Mad - CARE Danmark

Alle har ret til mad

Kampagne: Alle har ret til mad

Alle har ret til mad kampagne

Ingen skal sulte. Derfor mener vi, at Alle har ret til mad.

Det er en basal menneskeret ikke at gå sulten i seng. Det har de fleste lande i verden skrevet under på. Alligevel sulter 800 millioner mennesker på verdensplan. I CARE Danmark arbejder vi for at udrydde ekstrem sult og fattigdom. Derfor mener vi, at alle mennesker har ret mad.

CARE Danmark arbejder målrettet på at sikre mad på bordet hos verdens fattigste i de 9 lande, hvor vi har prioriteret vores indsats.

Men vi leverer hverken sække med ris eller fisk på dåse.  Vi støtter bønder, så de får mulighed for arbejde og producere sig selv og deres familier ud af fattigdom og få mad på bordet – både i dag og langt ud i fremtiden.

 

Hjælpe til selvhjælp i Afrika og Asien

I Nepal arbejder CARE Danmark for eksempel med projektet Unnati. Målet er at øge småbønders indtjening og adgang til mad ved at undervise bønderne i grøntsagsproduktion og markedsføring.

CARE Danmarks programmer i udviklingslandene indeholder altid et element, som skal sikre lokalbefolkningerne adgang til fødevarer. Hos CARE mener vi, at Alle har ret til mad.

Før dyrkede mange af bønderne udelukkende kornprodukter, de er både sværere at dyrke og indbringer en mindre profit end grøntsager som foreksempel tomater. Derudover har CARE igangsat en række andelsvirksomheder, som skal markedføre deres produkter og sørge for billigere fælles indkøb af frø og gødning.

Læs mere om projektet Unnati

 

3 områder giver mad på bordet

I CARE Danmarks arbejde er særligt 3 områder vigtige. Det er:

Se også CARE Danmarks kampagneside Alle har ret til mad.

 

Bliv klogere på CARE Danmarks arbejde

Vil du vide mere om CARE Danmarks arbejde med retten til mad, er du velkommen til at du kontakte programmedarbejder Line Gamrath Rasmussen.

CARE Danmark arbejder med konkrete udviklingsprojekter i disse 9 lande.

Her arbejder CARE Danmark for at bekæmpe sult og fattigdom

Billig mælkepulver fra EU spænder ben for afrikanske mælkebønder. Læs rapporten: While we wait for equal trade

Kontakt

LineG_2

Line Gamrath Rasmussen
Programkoordinator
Tlf: 35 200 100

lgrasmussen@care.dk