Kvinder og spare-låne-grupper - CARE Danmark

Ligestilling og spare-låne-grupper

Det gør en verden til forskel, om man er født som kvinde eller mand i verdens fattigste lande. Selvom verdens kvinder arbejder 2/3-dele af arbejdstimerne, så tjener de kun 10 procent af al den løn, som udbetales, og de ejer kun én procent af verdens ejendom som eksempelvis de jordlodder, de knokler på for at sikre familien mad på bordet.

En kvinde, som får en stemme, indflydelse og ret, sætter oftest gang i en positiv spiral til gavn for hele hendes familie og landsbyen. Derfor giver det rigtig god mening, at CARE Danmark arbejder med at sikre verdens fattigste kvinder deres rettigheder og muligheden for at styre deres eget liv til fordel forhele familien.

Gennem små spare-låne-grupper får kvinderne mulighed for at låne penge til eksempelvis at åbne en lille vejbod eller sikre udgifterne børnenes skolegang.

LÆS, hvordan tanzaniske Esther Samueli sikrer familiens fremtid med små lån til husdyr

Spare-låne grupper giver kvinder indflydelse

Medlemmerne af spare-låne-grupperne sparer hver især op og kan tage lån fra den fælles sparekasse, som deres opsparinger kommer i. Grupperne ejes og styres udelukkende af kvinderne selv. CAREs eneste rolle er at introducere principperne og træne medlemmerne i begyndelsen – herefter er grupperne selvkørende og selvfinansierende.

Spare-låne-grupperne er mere end adgang til lån. De er blevet et socialt sikkerhedsnet for kvinderne og for flere også vejen til at bestemme over deres egne muligheder og sikre familien den bedste fremtid. Derudover giver de også kvinderne selvtillid og en stemme, som gør, at vi har set kvinder fra spare-låne-grupperne, som tør tage skridtet videre og træde ind  i politik.

GIV verdens fattigste kvinder muligheden for at styre deres eget liv

 

Bliv klogere på CARE Danmarks arbejde
Vil du vide mere om CARE Danmarks arbejde med ligestilling og spare-låne-grupper, er du velkommen til at du kontakte programmedarbejder Rolf Hernø eller programmedarbejder Morten Fauerby Thomsen.

CARE Danmark arbejder med konkrete udviklingsprojekter i disse lande.

AFSLUTTEDE LIGESTILLINGSPROGRAMMER

Nepal – Bedre livsvilkår for HIV-ramt(BHAROSA)

 

 

 

Kontakt

RolfH

Rolf Hernø
Programkoordinator
Tlf: 35 200 100

rhernoe@care.dk

Kontakt

MortenF

Morten Fauerby Thomsen
Programkoordinator for Asien
Tlf: 35 200 100

mthomsen@care.dk