Hjælp til bedre handelsvilkår for bønder i Afrika & Asien | CARE

Handel skaber udvikling Hannah Mwangi Kilimo biashara

Handel skaber udvikling

Fattige skal have del i den økonomiske vækst

Naomi Waweru er en del af projektet Kilimo Biashara, hvor hun sammen med andre småbønder organiserer deres produktion og salg af sukkerærter. Det sikrer dem en ordentlig pris.

De små bønder producerer ofte kun lige nok til at sætte mad på deres eget bord. Selvom de producerer nok mad, er der i manges tilfælde langt til markedet, så bønderne mister en stor del af deres indkomst til mellemmænd.

Ofte bliver der også kun dyrket den samme slags grøntsager i et område, og prisen på grøntsagerne bliver derfor meget lav.

Vores arbejde giver småbønder mulighed for at blive en del af den økonomiske udvikling, der sker i deres land. Resultatet er mad på bordet og økonomisk overskud til blandt andet at investere i produktionen og børnenes skolegang.

CARE Danmark arbejder for at klæde de fattige bønder på til både deres nationale markeder og til det internationale marked. Vi organiserer spare-låne-grupper, som giver kvinder og mænd mulighed for at udvide og forbedre deres landbrug eller starte en ny forretning.

CARE Danmark hjælper småbønderne med at organisere sig, så de kan forhandle bedre aftaler på det internationale marked. Samtidig arbejder vi med at professionalisere de deres produktion, så bønderne kan producere flere fødevarer af en mere ensartet kvalitet.

Læs mere: Om handel og udvikling på kampagnesiden Alle har ret til mad

 

Samarbejde med virksomheder til gavn for de fattige

Med 25 års erfaring inden for landbrug, skov, energi, vand og klima i Afrika og Asien har CARE Danmark opbygget solid viden om værdikæder og bæredygtige løsninger på ressource- og udviklingsproblematikker til gavn for de fattigste.

Vores arbejde med den private sektor tager afsæt i denne viden, og det følger primært 3 spor: dialog, ansvarlighed og strukturelle udfordringer.

Læs mere: Om ansvarlig handel og bæredygtige markeder

 

Bliv klogere på CARE Danmarks arbejde
Vil du vide mere om CARE Danmarks arbejde med handel, er du velkommen til at du kontakte programkoordinator Morten Fauerby Thomsen.

CARE Danmark arbejder med konkrete udviklingsprojekter i disse lande.

Fair handel skaber udvikling

Programmer med handel og marked

Kenya: YAM – Adgang til markedet for Kenyas unge 
Kenya: Kilimo Biashara
Vestafrika: Mælkevejen

FOR VIRKSOMHEDER

En ansvarlig privat sektor kan bidrage til økonomisk vækst, skabe job og drive innovation for bæredygtig udvikling.

Læs mere om, hvordan CARE Danmark samarbejder med erhvervslivet.

En del af markedet

CARE Danmark arbejder blandt andet med at inkludere fattige i den økonomiske vækst i disse lande:

Kontakt

MortenF

Morten Fauerby Thomsen
Programkoordinator
Tlf: 35 200 100

mthomsen@care.dk