Verdens første klimavenlige flygtningelejr Copy - CARE

Verdens første klimavenlige flygtningelejr Copy

Vil du følge CAMP+ fra idé til virkelighed?

Så tilmeld dig CARE Danmarks nyhedsbrev.

CARE Danmark er i gang med at udvikle verdens første klimavenlige flygtningelejr.

 

Aldrig før har så mange mennesker på verdensplan været på flugt. Og aldrig før har klimaet og klimaforandringerne været så stor en trussel som nu.

Forestil dig en løsning, der ikke kun hjælper de mange millioner flygtninge, men som også tager kampen op mod klimaforandringerne.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det den løsning, vi i CARE Danmark er i gang med udvikle.

 

Verdens første klimavenlige flygtningelejr.

Vi skaber verdens første klimavenlige flygtningelejr, og vi kalder den CAMP+.

CAMP+ er en flygtningelejr, der giver dens beboere en bedre hverdag, som skaber job, sørger for rent drikkevand og som bruger lejrens affald til at skabe grøn, bæredygtig energi til lys og madlavning.

Det giver en bedre hverdag for de flygtninge, der bor i lejren, og samtidig mindsker det lejrens miljøbelastning i lokalområdet og skaber i stedet et positivt klimaaftryk.

 

 

Vi skal gøre det sammen

I CARE Danmark kender vi alle de mange udfordringer for både flygtninge og klima, men vi kan ikke skabe løsningen alene.

Hvordan tilbyder vi viden om skovbrug, der kan stoppe den belastende skovrydning i flygtningelejrenes lokalområder? Hvordan indfører vi solcellekomfurer, der kan nedbringe co2-udledningen og forbedre indeklimaet i teltene? Hvordan forvandler vi affald til bæredygtige briketter, der minimerer både behovet for brænde og mængden af skrald?

Derfor er vi gået sammen med en lang række grønne, danske pionerer, der har skabt radikale grønne og bæredygtige løsninger inden for mad, arkitektur, energi og teknologi, og sammen skaber vi CAMP+.

Vi er allerede i fuld gang, og her kan du høre nogle af de første partnere fortælle, hvorfor de mener, CAMP+ er en god idé.

[iframe style=”width:100%; height:260px;” src=”//e.issuu.com/embed.html#1100177/66372389″ frameborder=”0″ allowfullscreen][/iframe]

Vi skal tænke nyt, hvis vi skal lykkes

Vi vinder aldrig kampen mod sult og klimaforandringer, hvis vi gør, som vi plejer. Vi er nødt til at tænke nyt”, fortæller Rasmus Stuhr Jakobsen, generalsekretær i CARE Danmark.

“Derfor vil vi investere i nye måder at løse udfordringerne på, som kan give os nogle kvantespring. Vi skal sammen med private virksomheder, start ups, uddannelsesinstitutioner og lokale partnere ud at teste nye teknologier og ideer af. Måden er ny, men målet er altid det samme: at skabe et godt og værdig liv for verdens fattigste”, siger Rasmus Stuhr Jakobsen.

Kontakt

CAMP+ er støttet af Innovasjon Norge.

Vil din virksomhed være med til at skabe CAMP+ ?

Birgitte Yigen
Chief Innovation Officer
35245092
20869920
byigen@care.dk