Sådan arbejder CARE Danmark

Sådan arbejder CARE

Læs om CARE Danmarks arbejde

cares_arbejde_2016

Sammen sikrer vi mad på bordet til fattige familier – ikke bare i dag men langt ud i fremtiden.

CARE Danmark mener, at Alle har ret til mad. Derfor arbejde vi med langsigtet udvikling i 10 af verdens fattigste lande, hvor alt for mange fortsat går sultne i seng på grund af blandt andet klimaforandringer og skæve magtstrukturer.

Hvis vi skal forbygge fattigdom og klimakatastrofer samt skabe udvikling for verdens fattige og udsatte, skal magthavere holdes ansvarlige. CARE Danmark arbejder derfor for, at verdens fattigste får anerkendt deres behov og rettigheder.

Alle har ret til mad

For at sikre verdens fattigste retten til mad arbejder CARE Danmark med 3 fokusområder:

Se også CARE Danmarks kampagneside Alle har ret til mad.

 

CARE Danmark giver hjælp til selvhjælp

Det er ikke CARE Danmarks ansvar at sikre vand, mad, landbrugsrådgivning og ligestilling til de fattige i ulandene, det er staternes opgave at tage sig af deres borgere og sikre borgernes rettigheder og et liv i værdighed og sikkerhed. I sidste ende gør det fattige og udsatte i stand til at tage vare på eget liv, så de kan arbejde sig selv og deres familier ud af fattigdom.

Derfor arbejder CARE Danmark for at organisere og styrke lokale interesser og organisationer, så de giver modvægt til magthavere og kan holde deres regeringer ansvarlige. Organisationerne bliver partnere og kan gennem deres arbejde vise stærke eksempler, der er med til at påvirke lovgivning, sprede nye metoder eller ændre vaner, så vi fremmer udvikling, ligestilling og bæredygtighed.

Det giver god mening at støtte lokale folkelige organisationers arbejde med at etablere brønde, kornbanker og spare-låne-grupper.

Der vil fortsat være situationer, hvor CARE udfører opgaverne i landsbyerne. Det kan være i særligt skrøbelige situationer med for få eller for svage lokale organisationer i forbindelse med kriser og katastrofer. CARE skal også løbende teste og udvikle nye løsninger til at bekæmpe fattigdom, dokumentere effekterne og dele erfaringerne.

Vil du vide mere om CARE Danmarks generelle programarbejde, er du velkommen til at kontakte programchef Lisbeth Møller.

Læs mere om CARE Danmarks programstrategi

CARE Danmark Program Policy

DANIDA evaluerer CARE Danmark

Hvert år evaluerer DANIDA CARE Danmarks arbejde. Læs evalueringen her:

DANIDAs evaluering af CARE Danmark 2013

Bilag til DANIDAs evaluering

CARE Danmarks svar på DANIDA-anbefalinger

Kontakt

LisbethM_1

Lisbeth Møller
Programchef, COO
Tlf: 35 200 100

lmoller@care.dk