Protektor - CARE Danmark

Protektor

HKH Prins Joachim blev protektor for CARE Danmark i 1989, to år efter at CARE blev etableret i Danmark.

Som protektor arbejder Prins Joachim for at udbrede kendskabet til CARE og inspirere andre til at støtte CAREs aktiviteter.

Det er en vigtig del af rollen at besøge CAREs programlande og få et indblik i det udviklingsarbejde, som CARE laver – og de resultater, der hjælper nogle af verdens fattigste til at kunne klare sig selv.

‘Som mangeårig protektor for CARE Danmark har jeg med egne øjne set, at det nytter. Hjælpen kommer frem, og det er langtidsholdbart og bæredygtigt, når det, der ydes, ikke er almisser, men hjælp til selvhjælp,’ siger Prins Joachim.

På sine rejser med CARE har prinsen mange gange set, hvordan CARE arbejder med at ruste de fattige lokalbefolkninger mod klimaforandringerne og de udfordringer, som de bringer med sig:

‘Klimaforandringerne er en udfordring for alle, der lever af at dyrke jorden. Men for dem, der lever i ekstrem fattigdom, er det ændrede klima en direkte trussel mod deres eksistens. De er helt afhængige af deres beskedne høst, og de har ingen reserver at tage af, når det går galt og katastrofen sætter ind.

Det betyder, at millioner af børn, kvinder og mænd i verdens mest sårbare samfund hver dag må gå sultne i seng. Men det behøver ikke at være sådan. For det er muligt at sætte ind med forebyggende hjælp og mindske de negative konsekvenser af klimaforandringerne. Men det kræver, at vi agerer, og at vi gør det nu – før katastrofen indtræffer,’ siger Prins Joachim.

 

CARE Danmarks protektor

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim har været protektor for CARE Danmark siden 1989.

I sit virke har han besøgt CARE Danmarks programlande, hvor han har set resultaterne af vores konkrete arbejde:

2017: Nepal
2014: Laos
2012: Tanzania og Kenya
2010: Ghana
2008: Mozambique
2006: Cambodja og Vietnam
2004: Niger
1999: Bolivia
1996: Uganda
1993: Vietnam
1991: Nepal

VIDEO: Prinsen besøger CARE Spare-Låne-Gruppe i Tanzania

VIDEO: Prinsen besøger FDB og CAREs projekt i Kenya

VIDEO: Prinsen om at være protektor for CARE Danmark