Støt piger i verdens fattigste lande
footer-image.png

Støt pigers kamp for et bedre liv

70 procent af verdens fattigste er kvinder. De mangler rettigheder, uddannelse og en stemme. Som pige-aktivist støtter du piger i verdens fattigst lande i deres kamp for at opnå lighed, økonomisk selvstændighed og demokratisk indflydelse blandt andet via digitale underskriftindsamlinger målrettet politikere, ambassadører, virksomheder eller embedsmænd.

Tilmeld dig her

Jeg accepterer, at CARE må kontakte mig med information om, hvordan jeg kan støtte piger, og andre støttemuligheder via e-mail, telefon, sms og sociale medier. Samtykket kan til en hver tid tilbagetrækkes ved at skrive til medlemsservice@care.dk.

En del af aktivist-netværket

Som pige-aktivist støtter du piger og kvinders kamp for basale rettigheder og med-indflydelse i lande som Afghanistan og Mali. Via underskriftsindsamlinger, forbrugsændringer, events og andre initiativer får du muligheden for at skubbe på for, at pigers rettigheder bliver taget seriøst - og at støtte piger i kampen for lighed. På den måde er du med til at ændre strukturerer og traditioner, der står i vejen for, at piger og kvinder kan skabe sig et liv fri for sult og fattigdom.  

Bliv pige-forkæmper
Artimiza er 9 år og må hjælpe sine forældre med at skaffe mad og vand. © CARE/Johanna Mitscherlich

Hvorfor fokus på piger?

Klima-forandringer og fattigdom rammer skævt. Kultur og traditioner i flere af verdens fattigste lande betyder, at fejl-ernæring, overgreb, tab af skolegang og tvangs-ægteskaber især er et pige-problem. Derfor har piger og kvinder særligt brug for støtte. Samtidig ved vi, at når vi styrker kvinder, så skaber de et bedre liv for hele familien og lokalsamfundet. Bliv pige-forkæmper og støt piger i verdens fattigste lande.

Støt piger som Artimiza

Artimiza er 9 år og bor i Mozambique. Hun regner ikke med nogensinde at komme til at gå i skole.

Artimizas lillesøster er meget syg, fordi hun ikke får mad nok.

“Før i tiden sørgede min mor og far for mad til mig og mine søstre, men nu spiser vi ikke så meget. Jeg har altid drømt om, at jeg en dag kunne begynde at gå i skole. Men nu må jeg hjælpe mine forældre med at skaffe mad og vand. Tørken har ødelagt alle mine drømme.”