Q&A om feltpraktik hos CARE - CARE

Nepal, langsigtet udvikling, alle har ret til mad, CARE

Q&A om feltpraktik hos CARE

Du kan få et nærmere indblik i at være feltpraktikant hos CARE gennem vores Q&A:

Hvad er kravene?
For at kunne søge praktikophold hos CARE Danmark skal du have en relevant studiebaggrund. Det kan for eksempel være studier i international udvikling, antropologi, geografi, kommunikation, skovlandbrug og husdyrbrug.
Du skal desuden tale og skrive flydende dansk.

Hvor kan jeg komme hen?
CARE Danmark har i øjeblikket projektaktiviteter i 10 lande: Niger, Uganda, Ghana, Vietnam, Nepal, Laos, Myanmar, Mozambique, Tanzania og Kenya.
Der vil ikke blive slået praktikstillinger op for alle lande, og nogle lande er permanent så usikre, at vi ikke sender praktikanter.

Hvad skal jeg lave?
Opgaverne bliver typisk stillet af de enkelte landekontorer og varierer fra gang til gang. I forbindelse med kommunikationsstillinger kan det også være CARE Danmark i København, der stiller opgaver.
Du vil som praktikant altid blive givet opgaver, der er både lærerige og studierelevante, men som samtidig er til gavn for et projekt eller en kommunikationsafdeling.

Hvor lang tid skal jeg være af sted?
Du skal være afsted mindst tre måneder, helst mere, og højest seks.
Forskellige studier har forskellige tidsrammer, og et praktikophold skal selvfølgelig passe ind i resten af dine studieplaner. Derfor forsøger vi at være fleksible med, hvornår og hvor længe det kan være. Større projektaktiviteter, der allerede er planlagt, kan også have indflydelse på, hvornår det er bedst for dig at starte.
Du er mere end velkommen til at søge en opgave og samtidig gøre os opmærksom på, hvornår du helst vil rejse – så skal vi nok bestræbe os på at gøre det muligt.

Hvad får jeg af støtte?
CARE Danmark kan desværre ikke tilbyde dig økonomisk støtte i forbindelse med dit praktikophold.
Vi dækker rejseforsikring, lokale transportomkostninger til projekterne og tolkebistand (ofte i form af dine CARE-kolleger). Vi støtter dig også i planlægningsfasen i Danmark, hvor vi sørger også for, at alt det praktiske er på plads inden afrejse – og under selve praktikopholdet selvfølgelig.
Under selve opholdet vil du desuden være tilknyttet en vejleder, der hjælper dig med praktiske og faglige spørgsmål.

Hvor tit søger I praktikanter?
Annoncering af praktikopgaver sker to gange om året (omkring marts og september). Opslagene kan også ses her på siden. Du kan følge med på facebook, hvor vi altid annoncerer stillingerne.

Hvad skal jeg skrive i ansøgningen?
Din ansøgning skal bestå af en  motiveret ansøgning og et cv. Det er en fordel, hvis du også kommer med idéer til, hvordan opgaven i felten kan løses.
Ansøgningen og CV’et skal gerne skrives på engelsk, for så kan vores landekontor læse med. Husk at notere din prioritet i højre øverste hjørne af hver ansøgning, hvis du søger flere praktikophold på samme tid (1, 2, 3 og så videre).

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål?
Har du yderligere spørgsmål om praktik hos CARE Danmark, kan du kontakte vores praktikkoordinator Liv Hübner Østergaard.