Klimatilpasset landbrug (ACIS) - CARE

Quach Thi Oanh, 49, (first name is Oanh) plants sugar cane on her farm in Thach Thanh, Vietnam. The sugar cane will prepare the land for her new persimmon and lychee trees, which were donated by CARE.

Klimatilpasset landbrug (ACIS)

Formål
Projektets formål er at gøre kvinder og småbønder fra etniske minoriteter i det centrale og nordvestlige Vietnam mere modstandsdygtige over for vejrmæssige forandringer som skyldes klimaforandringer.

Dette gøres ved at give dem adgang til bedre vejrudsigter og nye klimasmarte landbrugsteknikker. Dermed bliver de bedre i stand til at forsørge sig selv og deres familier.

Projektet er en del af et regionalt program (ACIS), der udføres i Laos, Vietnam og Cambodia.

Aktiviteter
Projektet vil samarbejde med de meteorologiske myndigheder i Vietnam om at producere lokale vejrudsigter og landbrugsvejledninger. Dette gør bønderne i stand til at planlægge høsten og forberede sig på eventuelt ekstremt vejr.

Der bliver installeret lokale vejrmålere i landbyerne og oprettet et kommunikationsnetværk der giver bønderne mulighed for at udveksle erfaring. Dette vil ske i samspil med lokale myndigheder.

Projektet er et læringsprojekt hvor lokale myndigheder og bønder i fællesskab tilegner sig viden om klima- og vejrforhold. Derfor laves der sammenlignende studier i andre regioner og andre lande, for at vurdere projektets effekt.

Område
Ha Tinh provinsen i det centrale Vietnam og Dien Bien provinsen i det nordvestlige Vietnam.

Varighed og budget
Projektet forløber fra januar 2015 til december 2018. Projektet er støttet med penge fra CCAFS og har et budget på ca. 2,5 mio. DKK

Partnere

  • World Agro-forestry Center (ICRAF)

Hvis du vil vide mere om programmet, kan du kontakte programkoordinator Morten Fauerby Thomsen

Kontakt

Flemming Gjedde-Nielsen
Programkoordinator for Asien
Tlf: 35 200 100

fnielsen@care.dk