Job og fremtid for den glemte generation i Norduganda - CARE

Pictures taken in Gulu District, Northern Uganda in connection with a press visit for journalist before the yearly Danish telethon, Danmarks Indsamling 2012. The group visited village savings and loan associations, a project to support child mothers and a project to combat and prevent sexual and gender-based violence in  families and communities.

Job og fremtid for den glemte generation i Norduganda

Formål
I 2006 sluttede to årtiers blodig borgerkrig i Norduganda og i dag er krigens børn blevet til Nordugandas ungdom, som risikerer at blive en tabt generation med traumatiserede oplevelser fra krigen og med særdeles usikker økonomisk og social fremtid. Projektets formål er således at støtte unge mænd og kvinder og deres potentialer til at forbedre deres levevilkår samt indkomstmuligheder, så disse får mulighed for at træde ud af den fattigdom, utryghed og desillusion, som de er vokset op med under de årelange uroligheder.

Målgruppe
Projektets målgruppe er 5500 unge mænd og kvinder i aldersgruppen 14 til 25 år, som er en del af den generation, der voksede op under den 20 år lange, voldelige konflikt i det nordlige Uganda. Projektet vil især udvælge unge, der er særligt udsatte som følge af krigen; tidligere børnesoldater, sex-slaver og andre, som blev bortført af oprørshæren; børn, som er forældreløse, misbrugere eller smittet med HIV; og unge, som har været ude af stand til at tage en almindelig skoleuddannelse pga. af krigen.

Aktiviteter
Projektet vil oprette 220 spare-låne-grupper for unge mænd og kvinder, hvor medlemmerne oplæres i spare-låne-gruppers principper og forretningstilgange som støttes intensivt i 1 år. Herefter følges grupperne på afstand og støttes efter behov. Aktiviteterne vil fokusere på de unges egne ressourcer og vil forbedre deres betingelser for at etablere egne små virksomheder indenfor fx landbrug og handel. Denne del af projektet vil blive finansieret af midler fra Thune Fonden.

Projektet vil ligeledes styrke de unges indkomst- og beskæftigelsesforhold herunder med håndværks-, landbrugs- og anden erhvervsmæssig træning. Denne komponent af projektet vil blive støtte af midler fra Danmarks Indsamling 2012.

Projektet vil også arbejde med aktiviteter, der styrker de unges adgang til informationer og kendskab til deres rettigheder herunder borgerrettigheder og menneskerettigheder. Endvidere vil projektet styrke de unges sociale ressourcer samt øge de unges muligheder for at opnå indflydelse på beslutningsprocesser, som påvirker dem. Disse projektkomponenter vil blive dækket af midler fra Danmarks Indsamling.

Område
Aktiviteterne vil blive gennemført i det nordlige Uganda omkring byen Gulu i følgende tre distrikter: Gulu, Amuru og Nwoya.

Varighed og budget
Projektet igangsættes den 1. juli 2012 og forventes afsluttet 30. juni 2015 med et samlet budget på 4.9 mio. DKK.

Thune fonden har støttet projektet med 1.409.424 kroner, mens Danmarks Indsamling bidrager med 3.573.902 kroner til projektet over den tre-årige periode.

Partnere
Aktiviteterne udføres af CAREs to lokale partnere i området, Diocese of Nothern Uganda og Gulu Women Economic Empowerment som begge er respekteret i lokalsamfundene og som har et tæt samarbejde med de lokale kommunale myndigheder.

Læs om nogle af de store fremskridt i projektet her:

48 kasser sodavand gav Olyec John en fremtid

Spare-låne-gruppe gav geder – og stabilitet for Otim Bosco og hans familie

Kontakt

MortenF

Morten Fauerby Thomsen
Programkoordinator for Uganda
Tlf: 35 200 100

mthomsen@care.dk