Etik - CARE Danmark

Etik

Medlemskaber er vigtige for CARE. De viser, at vi har opbakning i befolkningen, og det betyder, at CARE fortsat kan arbejde med langsigtet udviklingsarbejde for verdens fattigste. Når du bliver medlem eller giver et bidrag, støtter du CARE Danmarks langsigtede og forebyggende indsats:

Som humanitær organisation er CARE Danmark forpligtet til at holde vores indsamlingsudgifter så lave som muligt. Vi koncentrerer derfor vores medlemshvervning til de områder, som vi ved, er mest effektive og når bedst ud til den danske befolkning. Det er hovedsageligt gadehvervning og telemarketing. Derudover er CARE Danmark også en del af den årlige Danmarks Indsamling.

Jo flere medlemmer vi har, desto flere ressourcer har vi til at udføre vores arbejde. Derfor gør vi en aktiv indsats for at hverve nye medlemmer.

De penge, som vi samler ind, skal gå til vores udviklingsarbejde og ikke havne i de forkerte lommer. Derfor fordømmer vi korruption og slår hårdt ned på det. Vi er åbne om de få korruptionssager, der næsten er umulige at undgå i vores programlande.

Medlem af ISOBRO og DIEH

For at sikre at CARE Danmarks medlemshvervning foregår under optimale forhold er CARE Danmark er medlem af indsamlingsorganisationernes brancheorganisation ISOBRO, som har udarbejdet etiske retningslinjer for blandt andet gadehvervning.

CARE Danmark er også medlem af Dansk Initiativ for Etisk Handel, som samler danske virksomheder og organisationer for i fællesskab at finde balancerede løsninger i forhold til etisk handel. CARE Danmark forpligter sig til at implementere og forankre etisk handel i egen organisation og i organisationens globale værdikæder og iværksætte tiltag for løbende at forbedre arbejds- og miljøforhold.

Har du spørgsmål til vores fundraising, er du velkommen til at kontakte fundraisingchef Sisan Bové

Har du spørgsmål til vores programarbejde, er du velkommen til at kontake programchef Lisbeth Møller

Læs mere om CARE Danmarks arbejde

Her arbejder CARE
Sådan arbejder CARE

Medlemskaber

For at bevare en høj kvalitet i vores arbejde  – både ude og hjemme – er CARE Danmark medlem af indsamlingsorganisationernes brancheorganisation ISOBRO og Dansk Initiativ for Etisk Handel

CARE Danmarks politikker og retningslinjer

CARE Danmarks miljøpolitik for for drift og indkøb

En smiley til CARE Danmark

CARE Danmark fik en grøn smiley i januar 2013. Den grønne smiley viser, at virksomheden ikke har noget udestående med Arbejdstilsynet og er et signal til omverdenen om, at virksomheden har orden på sit arbejdsmiljø. Den grønne smiley gælder for fem år ad gangen.

Rapportering af fejlagtig adfærd

CARE er forpligtet til at forebygge og korrigere svig, misbrug, diskrimination, seksuel chikane, udnyttelse, misbrug, støtte til terrorisme og anden fejlagtig adfærd.

Hvis du har mistanke om eller har oplevet fejlagtig adfærd, opfordrer vi dig til at dele enhver bekymring du måtte have via denne hotline.

Enhver CARE-medarbejder eller frivillig, partner, sælger, programdeltager eller anden ekstern part kan bruge denne tjeneste til at rapportere fejlagtig adfærd.