Erik Albrechtsen

Erik Albrechtsen besøgte i 2017 Ghana for med egne øjne at se CARE Danmarks arbejde i landet. I Ghana arbejder CARE Danmark med at skabe bedre levevilkår for de mest sårbare mennesker ved at oplyse dem om deres rettigheder til jord, så de med den rette støtte kan kæmpe deres egen sag.

”CARE Danmarks arbejde virker faktisk. Vi var eksempelvis på besøg i en landsby, hvor det var lykkedes en gruppe kvinde at stoppe et stort mineselskab med at overtage deres jord, fordi de havde lært om deres rettigheder,” fortsætter Erik Albrechtsen.

Regeringen i Ghana sælger ofte store stykker jord til virksomheder eller overtager den selv med henblik på at udvinde jordens rigdomme. Det går ud over den lokale befolkning, der i generationer har dyrket og levet af jorden og nu bliver sendt på flugt med en lille sum penge som kompensation.

CARE som vigtig spiller i dansk udviklingsarbejde

Som tidligere ansat i Danida har Erik Albrechtsen fulgt udviklingen i dansk udviklingsarbejde. I de seneste år er udviklingsarbejdet blevet kædet sammen med sikkerheds-, flygtninge-, og migrations problematikker og FN’s Verdensmål.

”Jeg vil gerne være med til at udbrede kendskabet til de nye tiltag, for det er vigtigere end nogensinde, at vi hver især tager stilling. Alt for mange mennesker har desværre stadig en fejlagtig opfattelse af, at udviklingsmidler havner i et stort mørkt hul eller i de forkerte lommer,” siger Erik Albrechtsen.

CARE Danmark er i stigende grad begyndt at samarbejde med private virksomheder, hvilket er noget Erik Albrechtsen har mange års erfaring med gennem sit tidligere arbejde.

”CARE Danmarks nye tiltag, hvor man samarbejder med private virksomheder i udviklingslandene, tror jeg også vil få stor betydning fremover,” fortsætter Erik Albrechtsen og uddyber:

”Private virksomheder og NGO’er som CARE har mere at give hinanden, end de fleste tror, og det vil jeg fortælle om, når jeg kommer ud som storyteller.”

Erik Albrechtsen, som er kandidat i skovbrugsvidenskab, startede sit internationale arbejde i Brasilien for FAO, hvor han arbejdede med tropisk skovbrug. Senere fulgte EU-projekter i Portugal for Hedeselskabet og udviklingsprojekter i Kenya for Danida. I 20 år var han miljøchef i DLH, hvor fokus var på at etablere bæredygtige leverandører af træ, herunder FSC-certificeret træ.

Du kan booke Erik Albrechtsen som storyteller, hvis du vil høre mere om:

 • Danmarks udviklingssamarbejde – hjælper det?
 • Flygtninge- og migrations problematikken – sammenhængen med dansk udviklingsarbejde
 • CAREs arbejde for at sikre lokale folks rettigheder til naturressourcerne
 • CAREs arbejde for at gøre fattige bønder mere robuste over for klimaforandringer

Erik Albrechtsens blå bog

 • Erhverv: Pensioneret fra DLH.
 • Fortæller historier fra: Kenya og Ghana.
 • Fortæller historier til: Primært foreninger, klubber, erhvervsdrivende.
 • Storyteller siden: 2017.
 • 3 ting med på CARE-rejserne: Lommelygte, myggebalsam, ”apotek”.
 • Bonusinfo: Erik holder foredrag for Folkeuniversitetet om opdagelsesrejsernes koryfæer, Christoffer Columbus og Henrik Søfarer.
 • Erik og hans kone har igennem flere år arrangeret rejser til Portugal.