Trine Mortensen Didriksen - CARE

Trine Mortensen Didriksen

Det er et prisværdigt initiativ, når ulande opretter nationalparker for at beskytte truede dyr og planter.

Trines fortællinger koncentrerer sig om problemerne ved de beskyttede områder, og hun beretter hvordan det i Uganda gik hårdt ud over befolkningen, der levede i og af skoven. De må nu ikke længere færdes i parkerne og er tvunget til at bruge den jord, der grænser op til parkerne til at dyrke spiselige afgrøder på. Afgrøderne tiltrækker dyr fra parkerne, som går på rov i haverne.

Foredraget tager udgangspunkt i Trines praktiske erfaringer med at sikre fødevarer og øge indkomst hos de samfund, der grænser op til nationalparkerne.

Trine fortæller blandt andet, hvordan man kan sikre sig at børnene kommer i skole. Det er nemlig et problem, at især børnene bruger mange timer hver dag på at vogte afgrøderne for de ødelæggende dyr, så de ikke har tid til at gå i skole.

OM TRINE MORTENSEN DIDRIKSEN
Trine er uddannet cand.scient. i biologi og formidling. Hun var i 2007 i praktik hos CARE i Uganda, hvor hun arbejdede i det sydvestlige Uganda. Trines opgave gik ud på at evaluere projekterne med henblik på at skalere dem op, så flere samfund kan få glæde af det.

Ønsker du at Trine Mortensen Didriksen til et fortællerarrangement, så kontakt kommunikationsmedarbejder Liv Helstrup Østergaard.

Læs mere om CARE Danmarks udviklingsarbejde i Uganda