Savannah Storytellers - CARE

Savannah Storytellers

I april 2012 lancerede Coop og CARE et fælles projekt i Kenya, Kilimo Biashara, som skaber handel mellem afrikanske bønder og Coops danske supermarkeder. I efteråret 2012 besøgte otte frivillige danskere bønderne for at blive uddannet til specifikt at fortælle om projektet og til overordnet at fortælle om udvikling gennem handel.

Projektet hjælper kenyanske bønder til at forbedre deres produktion af grøntsager, så de lever op til vestlige forbrugeres krav. Bønderne producerer grøntsager som sukkerærter, babymajs og ærter, der bliver solgt under varenavnet Savannah i Coops danske supermarkeder.

De otte danskere fulgte grøntsagernes rejse fra de frodige markeder nord for hovedstaden Nairobi til efterproduktionen hos Coops kenyanske partner, Sunripe, der renser og pakker grøntsagerne og sender dem til Europa.

De otte storytellers, som kommer fra hele landet, skal i løbet af marts og april fortælle om projektet til Coops årsmøder og generalforsamlinger. Her vil de fortælle om de nye metoder bønderne har lært at tage i brug, og om hvordan afrikanske bønder organiserer sig i foreninger for at forhandle bedre priser for deres produkter.

Frem for alt vil de dele deres oplevelser og historier med tilhørerne, som vil få et personligt indblik i menneskerne bag projektet; om de udfordringer de til daglig står overfor, men også om hvordan den ekstra indkomst fra salget af grøntsager skaber tryghed og muligheder for bønderne og deres familier.

Savannah Storytellers kan ikke bookes af foreninger uden for Coop, men du kan stadig booke CARE Danmarks egne storytellers. Flere af dem har også besøgt projektet i Kenya. For at høre mere om storytellers er du velkommen til at kontakte redaktionsassistent Trésor Kankindi.

Læs mere om CARE Danmarks og Coops fælles projekt i Kenya

Se film om Savannah Storytellers

Mød Savannah Storyteller
Maja-Louise Heiberg

Mød Savannah Storyteller
Tage Rosenmeier

Mød Savannah Storyteller
Devika Andreasen

KONTAKT

RS5683_liv3682-copy-scr-60x80

Liv Helstrup Østergaard
Kommunikationsmedarbejder
Tlf: 35 200 100

loestergaard@care.dk