Marie Torp Christensen - CARE

Marie Torp Christensen

BLÅ BOG

Erhverv: Selvstændig journalist og kommunikatør i virksomheden Stories – Straight Out of Africa.

Fortæller historier fra: CARE Danmarks projekter i Afrika og Asien

Fortæller historier til: alle

Storyteller siden: 2017

3 ting med på CARE-rejserne: Myggespray, en telefon til at optage på, en pandelampe

Bonusinfo: Marie elsker at bage kage og CARE-kontoret fik ofte lov at smage hendes bagerier.

Har I en bred interesse i CARE Danmarks arbejde, så er Marie Torp Christensen den helt rigtige storyteller for jer. Hun har nemlig arbejdet som CARE Danmarks journalist i mere end to år og har et indgående kendskab til CARE Danmarks projekter i både Asien og Afrika.

”Min mission er at menneskeliggøre statistikker. Jeg vil vise menneskerne bag de store tal, som vi hører om i nyhederne. På den måde bliver det tydeligt, at selv på tværs af landegrænser og kulturer er mennesker ikke så forskellige fra hinanden,” siger Marie Torp Christensen.

Hun har arbejdet som journalist for CARE Danmark i to år og er i dag selvstændig journalist og storyteller for CARE Danmark ved siden af.

Ikke engang i FN

Marie Torp Christensens første projektbesøg med CARE Danmark gik til Tanzania, hvor hun besøgte en spare-låne-gruppe. Og selvom hun på forhånd havde hørt, at kvinderne i spare-låne-grupperne er meget præcise med at komme til tiden, havde hun svært ved at tro på det:

”I Tanzania kommer man altid mindst en halv time for sent. Man går ikke op i tiden, så jeg har tit siddet og ventet flere timer på et møde eller lignende. Men kl. 15.00 stod alle kvinderne klar! Det har jeg ikke engang set i FN eller på ambassaderne,” fortæller Marie Torp Christensen om sit projektbesøg og forklarer:

”Det var tegn på en respekt for spare-låne-gruppe konceptet og de andre medlemmer. Det havde tydeligvis en høj prioritet for kvinderne.”

Til sidst tilføjer hun smilende: ”Plus der var en bøde på 500 shilling for at komme for sent.”

To mælkebønder og en forståelse

En af de oplevelser, som har gjort størst indtryk på Marie Torp Christensen, er mødet mellem to mælkebønder, som fandt sted i Danmark i forbindelse med et partnerskabsprojekt mellem CARE Danmark og Arla. Nouhou Ali fra Niger og Per Sivertsen fra Danmark kunne til trods for deres forskelligheder og behovet for tolkning fra hausa til fransk til engelsk og til sidst til dansk forstå hinanden på tværs af deres forskellige kulturer, ophav og adgang til ressourcer. Marie Torp Christensen fortæller:

”Nouhou Ali spurgte Per Sivertsen, om Pers børn ikke var lykkelige for at overtage så flot et landbrug. Per Sivertsen svarede, at hans børn ikke ønskede at overtage. Det kunne Nouhou Ali ikke forstå, og så grinede Per Sivertsen, fordi det kunne han jo heller ikke. Der var bare en forbindelse imellem dem til trods for alt det, som gjorde dem forskellige udadtil.”

Du kan booke Marie Torp Christensen som storyteller hos Liv Helstrup Østergaard, hvis du vil høre om:

CARE Danmarks langsigtede arbejde i Afrika og Asien

Tanzania

Klimaforandringer

Landbrug

Partnerskaber mellem NGO’er og virksomheder

Kvinder

Kommunikationsarbejde i en NGO

Danmarks Indsamling

KONTAKT

RS5683_liv3682-copy-scr-60x80

Liv Helstrup Østergaard
Kommunikationsmedarbejder
Tlf: 35 200 100

loestergaard@care.dk