Marie Bjerre - CARE

Marie Bjerre

Billede

Marie Bjerre besøgte Nepal som praktikant for CARE Danmark i 2015.

BLÅ BOG

Erhverv: Kandidatstuderende i politisk kommunikation og ledelse på CBS

Fortæller historier fra: Nepal

Fortæller historier til: Alle aldre

Storyteller siden: 2016

3 ting med på CARE-rejser: Godt fodtøj, et transportabelt batteri og sin spørgelyst.

Hverken et rum fyldt med rotter, 12 timers gåture eller tynd bjergluft kan slå benene væk under Marie Bjerre. Hun har været i Nepal som praktikant for CARE Danmark og har boet i de fjerneste egne af det bjergrige land. Nu er hun kommet hjem og er klar til at fortælle om sine oplevelser med nogle af verdens mest fattige og samtidig gæstfrie mennesker, om jordskælvet i foråret 2015 og om udviklingshjælp, der virker.

Selvom Marie Bjerre er en pige, der ikke nemt lader sig slå ud, er der dog en ting, som kan slå benene væk under hende – i bogstavelig forstand. Nemlig det største jordskælv i Nepal i 80 år. Men selvom Marie Bjerre i de fem minutter, som jordskælvede varede, nåede at vælte omkuld flere gange, var hun klar til at hjælpe de mange ofre efter jordskælvet. For som hun siger:

”Det her er skræmmende. Men hold op hvor må det være skræmmende for alle dem, der har familie og venner i Nepal. Jeg har jo kun et ansvar for mig selv.”

Indblik i en hverdag langt fra Danmark

Marie Bjerre rejste til Nepal for CARE Danmark for lave kommunikationsarbejde til Børnenes U-landskalender 2015 og for at blive klogere på, hvordan udviklingsarbejde fungerer i praksis. Hun besøgte Bajura-distriktet, der er en af de fjerneste bjergegne i Nepal. På den lange vej ud til den bjerglandsby, hvor CARE Danmark arbejder, overnattede hun i et rum fyldt med kriblende rotter, som om natten spiste hendes T-shirt.

Gåturen til landsbyen varede 12 timer gennem de smukke bjergterræn, og det blev en gåtur, hun sent glemmer. Det både regnede og sneede, og fordi hun ikke havde regntøj med, hjalp hendes tolk hende med at købe et sæt kinesisk regntøj lavet af en presenning.

Men da Marie Bjerre ankom til en lille bjerglandsby i Pandusain-området, gennemblødt af regn udenpå og sved inde under sin kinesiske presenning, fandt hun ud af, at det var hele umagen værd.

”Jeg boede sammen med menneskene i byen, og de inviterede mig indenfor i deres liv. Jeg så, hvordan de stod op om morgenen og fulgte deres morgenrytme. Alt var helt nede i gear. Men det allerbedste var at se, hvordan børnene løb glade rundt og legede i skolegården. Jeg føler, jeg fik et helt unikt indblik i en hverdag langt væk fra alt, hvad vi kender til i Danmark,” siger Marie Bjerre.

”Forældrene sagde direkte til mig, at deres børn jo ikke dør af sult. Men de vil gerne give dem en uddannelse – muligheden for at lave andet end at passe geder, så de ikke er låst fast af fattigdom,” siger Marie Bjerre som eksempel på et af de emner, hun fortæller om, når hun tager ud som storyteller for CARE Danmark.

Kontakt kommunikationsmedarbejder Liv Helstrup Østergaard, hvis du vil  høre Marie Bjerre fortælle om:

  • Fattigdom og livsglæde i de vestlige nepalesiske bjergegne.
  • Hvordan udviklingshjælp fungerer i praksis.
  • At hjælpe hvor man kan, når man står midt i en humanitær katastrofe.
  • CARE Danmarks mad og landbrugsprojekter i Nepal.
  • Børnenes U-landskalender 2015.

Læs mere om CARE Danmarks arbejde i Nepal

KONTAKT

RS5683_liv3682-copy-scr-60x80

Liv Helstrup Østergaard
Kommunikationsmedarbejder
Tlf: 35 200 100

loestergaard@care.dk