Kim Frost - CARE

Kim Frost

BLÅ BOG

Erhverv: Studerer sidste semester på en professionsbachelor i kristendom, kultur og kommunikation på VIA i Aarhus

Fortæller historier fra: Nepal

Fortæller historier til: Alle aldre

Storyteller siden: 2018

3 ting med på CARE-rejser:

  1. En pandelampe, fordi han holdt af at cykle rundt i Kathmandu, men det blev tidligt mørkt
  2. Et kamera, fordi han elsker at fotografere både mennesker og natur
  3. En kasket, fordi ellers blev han solskoldet i den skarpe sol i Nepal

Bonusinfo:

Noget af det, Kim husker bedst fra Nepal, er, hvor imødekommende nepaleserene er. Eksempelvis delte han ladet på en jeep med en dedikeret buddhist, som brugte de 8 timer, turen varede, på at undervise ham i buddhisme og fortælle ham om området.

 

Da Kim Frost rejste til Nepal, var der ingen, der havde regnet med, at han mindre end to uger senere vil stå midt i en naturkatastrofe, der påvirkede mere end en kvart million mennesker. Hør Kim fortælle om sit møde med de oversvømmelsesramte mennesker, når han gratis tager ud som storyteller til skoler og foreninger.

I sommeren 2017 rejste Kim Frost til Nepal for at skrive artikler og tage billeder af CARE Danmarks arbejde i landet. Men netop som han var ved at finde sig til rette i landet, blev store dele af Nepals lavland oversvømmet på grund af den kraftigste monsunregn i 15 år. CARE måtte rykke hurtigt ud med katastrofehjælp, og pludselig befandt Kim sig midt blandt hjælpepakker og fordrevne familier.

”Der var en meget speciel stemning – stille og afdæmpet – og det var tydeligt at mærke, at her sad en hel landsby, der var presset til det yderste. Deres ansigtsudtryk var opgivende, og jeg kunne ikke lade være med at tænke på, hvornår de kunne leve et normalt liv igen,” fortæller Kim om sine første indtryk.

Fortæller om personlige skæbner

Nu er Kim hjemme i Danmark igen og tager ud som storyteller for CARE Danmark, hvor han fortæller om de mennesker, som han mødte.

To af dem er 21-årige Ram Kumari Mallaha og hendes mand, Rajnath Mallaha. Kim mødte familien Mallaha, da han sammen med CARE’s medarbejdere uddelte hjælpepakker og hjalp familierne med at bære det tilbage til deres telte.

”Jeg husker tydeligt, at det regnede helt vildt, da vi fulgtes hjem til deres telt, hvor de midlertidigt boede sammen med deres tre børn. De inviterede mig indenfor, hvor de fortalte mig om, hvad der var sket,” fortæller Kim.

Familien Mallaha havde set vandet stige og forsøgt at redde deres forråd af mad ved at binde det op under taget af huset. Men vandet var kommet så hurtigt, at de ved midnatstid samme døgn, som vandet kom, måtte flygte fra huset. Nu bor de under en presenning og venter på, at vandstanden falder, så de kan komme hjem og forhåbentlig finde nogle af deres ting i mudderet.

Fra modgang til håb

Heldigvis fik Kim også mulighed for at høre mere opløftende historier, da han besøge et område, der blev ramt af et kraftigt jordskælv i 2015 og som nu – tre år senere – er ved at blive bygget op igen. Her mødte han Rita Khatri på 23 år, som tilhører den laveste kaste i Nepal, dalitterne, som ofte er set ned på af mennesker fra højere kaster. Men lige netop denne kvinde havde lært af CARE’s uddannede frivillige i området, hvordan man laver sygebårer, og nu lærer hun det videre til andre i området.

”Det rørende ved hendes historie er, at nu hvor hun kan noget særligt, som andre i området ikke kan, får hun mere respekt fra hendes omgivelser, og samtidig hjælper hun hele området til at forberede sig på fremtidige katastrofer,” fortæller Kim.

Under foredraget vil Kim også vise sine billeder fra mødet med de nepalesiske familier. Hans billede af familien Mallaha vandt endda en fotopris i den globale CARE-organisation.

 

Du kan booke Kim Frost som storyteller hos Liv Østergaard, hvis du vil høre om:

Hvordan en katastrofe opleves helt tæt på – både som udsendt reporter og som offer for katastrofen.

Hvordan CARE arbejder med at genopbygge katastroferamte områder og forebygger den næste katastrofe.

Hvordan mennesker stadig er undertrykt af kastesystemet og hvordan CARE er lykkedes med at hjælpe dem.

Om nepalesisk kultur og et imødekommende folk.

KONTAKT

RS5683_liv3682-copy-scr-60x80

Liv Helstrup Østergaard
Kommunikationsmedarbejder
Tlf: 35 200 100

loestergaard@care.dk