Benjamin Pomerleau - CARE

Benjamin Pomerleau

IMG_1818

Blåbog

Erhverv: Læser en kandidat i Informationsvidenskab på Aarhus Universitet.
Fortæller historier fra: Laos
Fortæller historier til: Alle
Storyteller siden: 2015

3 ting med på CARE-rejser:

– En pose lakrids til at dele ud af. Benjamins kollegaer blev så vilde med piratos, at de spurgte efter flere.
– Mod til at lyde mærkelig, så man nemmere kan lære sproget.
– Gule Crocs med klør eller i det hele taget en skør ting, som man kan indlede samtaler.

Bonusinfo:

Benjamin kan også fortælle om hans møde med de laotiske traditionerne. ’En af mine sidste aftener holdt mine kollegaer en afskedsceremoni til ære for mig. Jeg fik et armbånd på, der var lavet af pengesedler, og så skulle jeg spise et kyllingefoster fra et æg og skylle det ned med risbrændevin. Det er harskt, men sådan de gør.’ fortæller Benjamin.

Med en pose lakrids, et kamera og gule Crocs kom Benjamin Pomerleau helt tæt på de lokale i Laos. Nu deler han ud af sine oplevelser fra sit praktikophold med CARE Danmark.

Fra februar til juli 2015 var Benjamin Pomerleau i praktik for CARE Danmark i Laos. Han skulle hjælpe med at opbygge kommunikationskompetencer for de lokaltansatte på CAREs landekontor i Laos.

Under sit ophold besøgte han flere af CAREs projekter i det kommunistiske land, hvor især CAREs arbejde med etniske minoriteter i landets afsides kroge gjorde store indtryk. For mennesker, der lever i bjerge, hvor kun stier forbinder dem til omverden, er vejret og især landets regnsæson altafgørende for deres afgrøder, og det er særligt disse mennesker, der mærker konsekvensen af klimaforandringerne.

’De lokale har sværere og sværere ved at forudsige vejrmønstrene. Nogle gange kommer der regn, og andre gange udebliver den. Nogle gange regner det i så voldsomme mængder, at høsten bliver ødelagt, og så har de ingen mad,’ fortæller Benjamin.

På kontoret i hovedstaden udviklede Benjamin kommunikationsværktøjer og trænede de lokaltansatte i forskellige former for kommunikation, for at de bedre kunne fortælle omverden om landets situation. Han satte gang i workshops, så de ansatte kunne blive bedre til at tage billeder, interviewe og skrive spændende tekster.

’I starten underviste jeg i de områder, jeg mente var vigtige for de ansatte, men gradvist kom mine kollegaer med ideer til nye workshops, og til sidst afholdte de selv workshops i de kommunikationsteknikker, som de mente var vigtige for dem. Jeg gav dem midlerne til at undervise sig selv, og de blev vildt begejstret, da de så, hvad de kunne gøre selv,’ siger Benjamin.

Under sit ophold var han på feltturer rundt i landet, og fortæller både historier fra arbejdet og traditioner blandt kolleger. Det var meget vigtigt for Benjamin at komme tæt på de lokale og få de bedste historier og billeder. Han havde altid sit kamera med sig og brugte det til at skabe kontakt med de mennesker, han mødte. For at få de lokale til at slappe af, udviklede han en speciel teknik.

’Jeg fandt ud af, at hvis jeg kunne få dem til at grine, så faldt vi nemmere i snak. Jeg lagde mig i græsset for at tage billeder, slog en bøvs eller fik et klask i numsen af de gamle koner. Der brød vi stilheden, og jeg fik de bedste billeder ‘ fortæller Benjamin.

Har du lyst til at booke Benjamin Pomerleau som storyteller, kan du kontakte kommunikationsmedarbejder Liv Helstrup Østergaard.

Læs mere om CARE Danmarks udviklingsarbejde i Laos

KONTAKT

RS5683_liv3682-copy-scr-60x80

Liv Helstrup Østergaard
Kommunikationsmedarbejder
Tlf: 35 200 100

loestergaard@care.dk