Styrkelse af lokalbefolkningens rettigheder i Ghana
footer-image.png

Igennem mange år har skovbrug og udvinding af naturressourcer skabt økonomisk vækst i Ghana. På den ene side, er det en god ting, men lokalbefolkningen oplever, at deres rettigheder ikke bliver overholdt, og rovdriften på naturressourcerne gør, at deres levevilkår bliver vanskeligere, da der er mindre ressourcer til dem, der normalt lever af dem.

Styrkelse af lokalsamfunds rettigheder er en af de hjørnesten, der er i vores arbejde med hjælp til selvhjælp. Med vores program, Yen Sore, skal vi i samarbejde med lokalbefolkningen og lokale organisationer i Ghana forsvare og fremme menneskers rettigheder.

De tre kvinder kræver deres rettigheder i Ghana
I Saamang, en lille landsby i Ghana, er der blandt andre tre kvinder, Ana Gyetua, Teresa Darko og Elisabeth Obeng, som krævede deres rettigheder og tog kampen op mod et mineselskab. Det gjorde, at mineselskabet forlod området.
Ovenfor © CARE/Nikolaj Houmann. Header © CARE/Nana Kofi Acquah.

Beskyttelse af lokalsamfund

Vi hjælper med at overvåge, hvordan de eksisterende politikker og lovgivninger føres ud i livet, så de ikke kun fokuserer på økonomisk vækst til Ghana, men at den politik, der bliver vedtaget på området, først og fremmest beskytter lokalsamfundets rettigheder.

De lokale organisationer vi samarbejder med, beskæftiger sig med miljøspørgsmål på tværs af skovbrug og udvinding af råmaterialer såsom miner, olie og gas. Vi støtter disse ved at informere om deres muligheder og give dem en stemme i forhandlingerne om nye lovgivninger og politikker på lokalt såvel som på nationalt niveau. Vi kobler dem også sammen med andre organisationer for at fremme uudnyttet potentiale, styrke fælles interesser og skabe sammenhold i kampen for at opnå social- og klimaretfærdighed.

Dette er meget vigtige kompetencer i Ghana, da det ikke bare styrker lokalbefolkningen, men også fremtidens ghanesiske borgere.

Støt

Vær med til at lokalbefolkningen lærer om deres rettigheder

Giv et bidrag