CARE støtter piger i Mali i at uddanne sig
footer-image.png

Konflikter og ustabilitet har i de seneste år ført til vold og utryghed i Mali. Og klimaforandringer med tørke og oversvømmelser presser familier på deres muligheder for at dyrke jorden, holde husdyr og skaffe brød på bordet.

Malis unge piger har en afgørende rolle at spille i at bygge en bedre fremtid for det vestafrikanske land. Men de spiller på en skæv bane. 

Når forældre ikke har mulighed for at sende alle børn i skole, er det pigerne, der bliver holdt hjemme for at hjælpe i huset – og for at beskytte dem mod overgreb på vej i skole. Traditionelle kønsnormer i Mali betyder desuden, at piger ofte bliver gift og gravide inden de er fyldt 18. Mange piger får derfor aldrig afsluttet en uddannelse og har dermed færre muligheder senere i livet.

Pigerne styrker hinanden i lokale fællesskaber i Mali
Ovenfor © KATE HOLT. Header © Marie-Eve Bertrand/CARE

Venskabsgrupper og mobiltelefoner giver piger adgang til livsvigtig viden

Med projektet ”Uddannelse for Forandring” styrker CARE Malis piger i at skabe et liv med muligheder, rettigheder og tryghed for sig selv og deres lokalsamfund.

Igennem pigevenskabsforeninger og spare-låne-grupper styrker pigerne hinanden i lokale fællesskaber. Her får de via mobiltelefoner adgang til informationer om deres rettigheder, seksuel sundhed, familieplanlægning og økonomi. Og de får mulighed for sammen at spare op og give lån til hinanden for at starte egne forretninger op.

55%
af alle piger i Mali er gift inden de fylder 18 år

Med CAREs støtte organiserer pigerne selv møder i deres landsbyer for at diskutere deres rettigheder. Oplysningsaktiviteter for piger i hele landet hjælper dem med at sprede budskabet og få en stemme i den offentlige debat. De kan også melde sig til katastrofebrigader, hvor de er med til at gøre deres lokalsamfund mere modstandsdygtige overfor klimaforandringer ved at lære om køkkenhaver, træplantning, sanitet med mere.

Projektet giver derved pigerne færdigheder og ressourcer til selv at gå foran, udfordre tabuer og normer, og skabe forandring til gavn for hele deres samfund.

Fakta om ægteskab i Mali

Piger kan officielt blive gift som 15-årige, men tal fra 2017 viser, at 15 procent af alle piger allerede er gift, når de fylder 15 år.

Støt

Vær med til at uddanne flere piger i Mali

Giv et bidrag