Handlingsplaner for lokale og flygtninge i Uganda
footer-image.png

Hundredetusinder flygter fra det konfliktfylde Congo til den sydvestlige del af Uganda i håbet om et bedre liv. Her bosætter de sig i lejre og integreres over tid i det lokale samfund. Børnene går i skole, de syge benytter sig af hospitalerne, og træerne i de lokale skove bliver brugt til brænde, så familierne kan lave bål til madlavning.

Dette skaber et stort pres på Ugandas lokalsamfund og særligt på uddannelsessektoren, sundhedssystemet og naturen, som bliver hårdt belastet af den voksende befolkning. 

Humanitært arbejde i Uganda
Header: © Peter Caton/CARE USA Billede ovenfor © Peter Caton/CARE USA

Kortlæggelse af fremtid

Vores EPP-projekt går ud på at støtte de lokale myndigheder i Kikuube-distriktet i det vestlige Uganda med humanitært arbejde for at imødekomme de behov, der opstår i takt med, at der kommer nye beboere fra nabolandet Congo. De flygter fra et land, der er præget af konflikt og usikkerhed, og mange er derfor stærkt traumatiserede.

I samarbejde med de lokale myndigheder i Uganda arbejder vi med at kortlægge mulige fremtidsscenarier, så de kan forberede sig bedst muligt på de udfordringer, der opstår, når der kommer mange nye flygtninge til landet. Der er brug for handlingsplaner, så både de nuværende beboere i distriktet og flygtningene kan tilbydes de bedst mulige levevilkår, både på kort og på længere sigt.

Støt

Vær med til at sikre flygtninge og lokalbefolkning i Uganda

Giv et bidrag