Mobilapp for kvinder i Niger
footer-image.png

Kvinder i Niger kan ikke åbne en almindelig bankkonto. Derfor har de heller ikke mulighed for eksempelvis at optage lån til at starte en lille virksomhed, købe et hus eller andet, som mænd i Niger kan.

Digitale spare-låne-grupper

Med CAREs spare-låne-grupper kan kvinder i fællesskab spare op og give lån til hinanden - en metode, som tusindvis af kvinder i Afrika og Asien allerede har brugt med stor succes. I Niger har vi nu videreudviklet de populære spare-lånegrupper ved at gøre dem digitale.

eArziki
Header © Josh Estey/CARE Billede ovenfor © CARE

Mens spare-låne-grupperne før sparede kontante penge op i en fysisk metalboks, giver eArziki dem mulighed for at overføre penge digitalt via en specialdesignet mobilapp.

Ved at bruge kontantløse overførsler mindskes risikoen for tyveri og høje gebyrer fra dyre mellemled undgåes. Kvinderne modtager mobiltelefoner og træning i at bruge appen, så de kan opbygge økonomisk sikkerhed for sig selv og deres familie.

Quote
”På den her måde bliver det meget nemmere for os at handle og låne penge.”

Digital historik giver bedre kredit

Desuden hjælper den digitale løsning kvinderne med at bevise deres kreditværdighed. Når kvinderne låner penge via eArziki, og når de betaler dem tilbage, bliver det registreret i appen. På denne måde opbygger de en digital kredithistorik, som de kan bruge til at vise, at de er stabile betalere, og dermed åbne flere økonomiske døre for sig selv.

20%
af Nigers befolkning har en bankkonto

Hvis man er medlem af en spare-låne-gruppe, får man mulighed for at låne penge til at starte en forretning, betale børnenes skolegang, købe nye afgrøder og klare sig, når klimakatastrofen rammer. Det betyder, at kvinderne får selvtillid og deres egen stemme i samfundet. Spare-låne-grupperne er med andre ord et afgørende skridt på vejen mod et mere ligestillet samfund.

App’en testes i november 2022 og ventes at gå live til februar eller marts 2023. App’en vil efterfølgende blive videreudviklet med fokus på en blockchain version af app’en.

Støt

Vær med til at sikre økonomisk sikkerhed for kvinder i Niger

Giv et bidrag