Prins Joachim om sin rejse med CARE: 'Det er utroligt, hvor lidt der skal til for at skabe forandring' - CARE

Prins Joachim om sin rejse med CARE: ‘Det er utroligt, hvor lidt der skal til for at skabe forandring’

Lagt på 11. september 2012 af Sutikamon Youi Højrup

Ligestilling, mikrofinans og bæredygtig brug af naturressourcer har stået højt på dagsordenen på den rejse i Tanzania og Kenya, som CARE Danmarks protektor H.K.H. Prins Joachim netop er vendt hjem fra.

PRESSEMEDDELELSE

Selvom det er niende gang, Prins Joachim besøger hjælpeorganisationen CAREs programlande, sætter mødet med de mennesker, som organisationens arbejde handler om, stadig turbo på tankerne hos den danske prins:

’Det er utroligt, hvor lidt der skal til for at ændre livsvilkårene for de mange mennesker, der lever under usle forhold’, siger Prins Joachim, som denne gang besøger Tanzania og Kenya for at få et indtryk af bredden i CAREs projekter.

Prinsen har blandt andet været på besøg hos masaierne i det nordlige Tanzania. En marginaliseret befolkningsgruppe, der lever som nomader og dermed har både klimaet og kampen om rettigheder til jord imod sig. CARE arbejder med et program, der styrker nomadernes levevilkår og oplyser dem om ligestilling og rettigheder. Med den nye viden er de nu i stand til at kræve indflydelse – noget, som kan være med til at sikre de enkelte familiers overlevelse.

’Den enkelte husstand får mulighed for at få en mere sikker og tryg tilværelse frem for at leve i en hverdag, hvor al tiden går med at overleve. Det er dejligt at se, hvad det betyder at få overskud til at tænke på andre gøremål – som for eksempel at skaffe en nødvendig indtægt gennem handel eller at sikre sine børn en uddannelse,’ siger Prins Joachim, som også var meget betaget af besøget hos CAREs REDD-projekt, der arbejder for at standse afskovningen på Zanzibar og involverer 21.000 lokale familier.

De projekter, Prins Joachim besøger på sin rejse i Tanzania og Kenya, viser hver især kernepunkterne i CAREs arbejde, og det er særligt kampen for kvindernes rettigheder, der gør indtryk på prinsen:

’Det er vigtigt, at mændene kan se, at kvinderne kan styre økonomien. Det kan være vanskeligt at se på et fotografi, men jeg skal love for, at kvindernes glæde over deres nye rettigheder stråler os i møde, når vi taler med dem,’ siger Prins Joachim med henvisning til CAREs spare-låne-grupper, som ofte kun er besat af kvinder, der gennem grupperne får styrket deres indflydelse både i familien og i lokalsamfundet.

Overalt er Prins Joachim blevet modtaget af landsbybeboere, som med stort engagement har fortalt om de fremskridt, de har mærket i deres hverdag.

’Jeg håber, at den viden, CARE formidler til de lokale, spredes videre som ringe i vandet lang tid efter, CARE har trukket sig tilbage og overladt udviklingen til beboerne selv,’ siger Prins Joachim og tilføjer:

’Det er utroligt opløftende at opleve, at CAREs arbejde nytter.’

PRINS JOACHIM OG CARE
Prins Joachim har været protektor for CARE Danmark siden 1989 og har som protektor rejst til en række af organisationens programlande, hvor han har besøgt CAREs projekter.

Årets rejse foregik den 31. august-11.september.

PRESSEKONTAKT

 

Ida Maria Just
Pressekonsulent
Mobil: 53 72 72 43

ijust@care.dk