Partnerskaber og innovative løsninger skal styrke verdens klimaudsatte - CARE

Partnerskaber og innovative løsninger skal styrke verdens klimaudsatte

Lagt på 28. november 2018 af Ida Maria Just

Innovation for verdens fattige

Vi skal tænke nyt for at løse verdens største udfordringer.

I det seneste nummer af CARE Danmarks medlemsmagasin kan du læse mere om, hvordan vi gennem nye, innovative projekter vil støtte verdens fattigste til at skabe sig et godt og værdigt liv på trods af klimaforandringerne.

Om Jonas Engberg

Jonas Engberg er uddannet fra Tech Sam på RUC og har gennem 14 år været ansat i IKEA, de seneste ti år som Sustainability Manager.

Privat bor 46-årige Jonas Engberg på Østerbro med sine to døtre.

Følg Jonas Engberg på Twitter og LinkedIn.

Jonas Engberg, tidligere Sustainability Manager i IKEA Danmark, bliver chef for Partnerskaber og Innovation i hjælpeorganisationen CARE Danmark.

I arbejdet med at styrke verdens mest klimaudsatte mennesker har hjælpeorganisationen CARE Danmark ansat Jonas Engberg som chef for Partnerskaber og Innovation.

Jonas Engberg kommer fra en stilling som Sustainability Manager hos IKEA Danmark, og med rekrutteringen skærper CARE Danmark sit øgede fokus på partnerskaber som en vigtig del af løsningen på de globale klimaudfordringer, som særligt udfordrer fattige familier i Afrika og Asien.

”Klimaforandringernes konsekvenser bliver mere og mere tydelige, og der er ingen tvivl om, at vi skal tænker anderledes, afprøve nye ideer og arbejde på nye måder, hvis vi skal løse de enorme globale udfordringer, som verden står overfor – og virksomhederne skal i langt højere grad tænkes ind som en vigtig del af løsningen”, siger generalsekretær i CARE Danmark Rasmus Stuhr Jakobsen om ansættelsen af Jonas Engberg.

Jonas Engberg har de seneste 14 år arbejdet med bæredygtighed og partnerskaber i IKEA, og hans primære opgave bliver at koble virksomheder, der igennem stærke innovative partnerskaber ønsker at bidrage til FN’s verdensmål, med CARE Danmarks arbejde for verdens mest klimaudsatte.

”Jeg glæder mig til at bruge mine erfaringer og kompetencer fra virksomhedssiden til at skabe værdifulde partnerskaber mellem CARE Danmark og både danske og internationale virksomheder. Partnerskaber skal fremadrettet spille en mere central rolle i CARE Danmarks forretningsmodel, ligesom bæredygtighed fremadrettet også skal og vil spille en større rolle i virksomhedernes udvikling af deres forretning”, siger Jonas Engberg.

Han understreger, at CARE Danmark ikke mister fokus på den langsigtede udvikling, som organisationen har været kendt for i 30 år.

”Måden, vi arbejder på, er ny, men målet er det samme: At sikre at fattige mennesker får mad på bordet og kan skabe sig fremtid på trods af klimaforandringerne. CARE Danmark har indgående kendskab til alle de udfordringer og problemer, som klimaforandringerne skaber – og de kommende partnere, som fx private virksomheder, start-ups og uddannelsesinstitutioner, skal bringe deres ekspertise og konkrete teknologier i spil, så vi sammen kan finde nye løsninger, teste teknologier og ideer af og skabe resultater, der skaber job, mad og hjem for millioner af mennesker, og samtidig bidrager til ny innovation og udvikling hos alle involverede partnere”, siger Jonas Engberg.

”Jeg ved, at der er et behov for en organisation, der som CARE Danmark har den nødvendige agilitet til i samarbejde med virksomheder at udvikle og teste nye, innovative løsninger på konkrete problemer. CARE Danmark kan ikke blot lave de hurtige sprint, men også – fordi CARE Danmark er en del af en af verdens største humanitære organisationer, CARE International – sikre, at løsningerne kan skaleres op og bredes ud i de 93 lande, CARE International arbejder i. Det ser jeg utrolig meget frem til at bidrage til”, tilføjer Jonas Engberg.

Jonas Engberg tiltræder som chef for Partnerskaber og Innovation i CARE Danmark 1. december 2018.

PRESSEKONTAKT

 

Ida Maria Just
Pressekonsulent
Mobil: 53 72 72 43

ijust@care.dk