Klimaforandringer skaber sult - CARE

Klimaforandringer skaber sult

Lagt på 23. november 2018 af Mads Pedersen

”Jeg vågner om natten for at tjekke, at hun stadig trækker vejret… At hun stadig er i live”, fortæller Shoukuriyas mor Zeinabo, der er syg af bekymring for sin knap toårige datter Shoukuriya, der ses her på billedet.

Køb din verdensmålsgave her

Du kan være med til at give mad til børn som toårige Shoukuriya, der lige nu er voldsomt underernæret på grund af den sult, som klimaforandringerne skaber i Niger.

”Jeg vågner om natten for at tjekke, at hun stadig trækker vejret… At hun stadig er i live”, fortæller Shoukuriyas mor Zeinabo, der er syg af bekymring for sin knap toårige datter.

Det er svært at se, at Shoukuriya er næsten to år, for den lille krop er tydeligt mærket af sult og underernæring.

Før plejede den lille pige at tumle grinende rundt foran familiens hus og lege med sine søskende, men nu har hun end ikke kræfter til at tale eller kravle.

Madlagrene er tomme
Desværre er Shoukuriyas mor Zeinabo ikke den eneste mor i Niger, der er bekymret for sit barn.
Klimaforandringerne har kastet utallige landsbyer ud i tilbagevendende sultkatastrofer.

Regnen udebliver, tørkerne er længere og varmere, og det betyder den ene fejlslagne høst efter den. De få korn- og madlagre, som de fattige bønder har fået opbygget, er for længst tømt.

Du kan give Shoukuriya en fremtid
Heldigvis er det ikke for sent at hjælpe børnene af sultkatastrofen i Niger, og med din støtte kan Shoukuriya blive rask og atter lege med sine søskende.

Med dit køb af en verdensmålsgave kan vi give et barn næringsholdig mad i et helt år eller sikre en hel familie tørkeresistente afgrøder, så de på trods af klimaforandringerne kan skaffe mad på bordet.

Vær med til at bekæmpe sult og give Nigers børn og deres familier en fremtid.

VERDENSMÅLSGAVER

Sisan Bove
sbove@care.dk
Tlf.: 35 200 100

PRESSEKONTAKT

 

Ida Maria Just
Pressekonsulent
Mobil: 53 72 72 43

ijust@care.dk