Klimagælden skal betales
footer-image.png

Når tørke brænder afgrøderne til støv. Når vandet slipper op. Og når monsunregn skyller tusinder af familiers hjem og afgrøder væk. Så har Danmark et ansvar for at hjælpe. For klima-krisen er primært skabt af os - de rige lande - og de fattigste lande betaler den højeste pris.

Skriv under på, at klima-gælden skal betales!

Jeg accepterer, at CARE må kontakte mig med nyt om underskriftsindsamlingen og andre støttemuligheder via e-mail, telefon, sms og sociale medier. Samtykket kan til en hver tid tilbagetrækkes ved at skrive til medlemsservice@care.dk.

Danmark bryder klima-løfte

Gennem FN har Danmark forpligtet sig til at betale ca. 5 milliarder kroner om året i klima-bistand. Men de seneste år har Danmark kun betalt omkring halvdelen af det, vi har lovet. Og størstedelen af den klima-bistand, som Danmark betaler, tages fra udviklingsbistanden. Altså fra penge, der blandt andet skulle bruges på at bekæmpe fattigdom og styrke kvinders rettigheder. Det er imod aftalen!

Danmark skal betale mere klimabistand
© Georgina Goodwin © CARE/Georgina Goodwin

Sådan redder klima-bistand liv

Klima-bistand er økonomisk hjælp til klima-krisens ofre. For millioner af mennesker i verdens fattigste lande er klima-bistand forskellen på liv og død. Og på sult og sundhed. De rige lande har gennem FN forpligtet sig til at betale klima-bistand til de udviklingslande, der er hårdest ramt af klima-katastrofer. Landene bruger støtten til at tilpasse sig klima-forandringerne fx ved at bygge dæmninger mod oversvømmelser. 

Ét af klima-krisens ofre

28-årige Amina Abdi og hendes børn bor i Somalia. Hun er gravid i 9. måned. Ekstrem tørke har tvunget familien til at forlade deres hjem i et desperat forsøg på at finde mad og vand.

Amina og børnene flygtede til fods. Det tog dem 11 dage at nå frem til en flygtningelejr for internt fordrevne. De mange flygtninge her er primært er kvinder og børn.

”Jeg flygtede hertil for mine børns skyld, for at de kan få et bedre liv.”

Ved deltagelse i CAREs underskriftsindsamling indsamler vi dit navn, mail og telefonnummer. Ingen af dine data bliver offentliggjort, men det samlede antal underskrifter indgår i vores politiske arbejde med at lægge pres på politikerne for handling. Din data vil ikke blive offentliggjort eller videregivet.