Nye landbrugsmetoder i Tanzania
footer-image.png
Google Map...

Nye landbrugsmetoder sikrer indkomsten

Klimaforandringerne skaber udfordringer for Tanzanias millioner af småbønder; både når regnen ikke kommer, og afgrøderne tørrer ud, men også når regnen falder så hårdt, at den skyller familiens afgrøder væk. Det uforudsigelige klima ødelægger både jord og afgrøder. Derfor uddanner vi småbønderne i bæredygtige landbrugsmetoder, som sikrer, at familiens afgrøder kan gro, selvom klimaforandringerne skaber ekstremt vejr. Det sikrer både mad på bordet og en indkomst for familier, som lever i fattigdom. 

Klimaforandringer i Tanzania
Header © CARE Denmark Billede ovenfor © CARE Denmark

Kvinderne sælger bæredygtigt lys

En anden stor udfordring på landet er elektricitet. Tanzania er et af de lande i verden, som har mindst elektricitet rundt omkring i husstandene. Kun en tredjedel af befolkningen har adgang til strøm. Mange familier lever uden elektrisk lys i hjemmet, og madlavningen foregår over et bål. 

32,8%
af befolkningen i Tanzania har adgang til strøm

For at imødekomme dette problem er kvindelige iværksættere med hjælp fra CARE begyndt at sælge både lys og ovne drevet af solenergi, som både er skånsomme for klimaet, sørger for bæredygtig elektricitet i de tanzaniske hjem og skaber arbejde for kvinder på landet.

Fakta om Tanzania

  • 26,7% af Tanzanias indtægter (BNP) kommer fra landbrug, som også beskæftiger størstedelen af befolkningen (FAO).
  • CAREs Go Green projekt har sparet i omegnen af 9.000 ton CO2-udledning via salg af mere end 28.000 bæredygtige energiprodukter.
  • Tanzania har den tredjestørste kvægbestand i Afrika med mere end 25 millioner kvæg. Jordkonflikter opstår ofte mellem kvæg- og agerbønder, hvilket CARE hjælper med at reducere.