Prins Joachim live på TV2 News - CARE

Prins Joachim live på TV2 News

Lagt på 14. februar 2013 af Sutikamon Youi Højrup

CAREs ambassadør Gorm rejste med CARE og prins Joachim til Ghana. Læs her hvad han og holdet oplevede.

26. oktober 2010
I morgen aften rejser vi hjem til kulden. Her er 35-40 graders varme i skyggen, så for en gangs skyld bliver jeg ikke i solen længere end højst nødvendigt. 

Prins_Joachim_optages_til_TV2_komprimeret

Prins Joachim interviewes live af TV2 News (foto: Hans-Georg Møller)

Men videooptagelser og fotos kræver, at man ofte er helt fremme i rampelyset. Derfor har jeg flere gange om dagen været nødt til at skifte en gennemblødt skjorte ud for ikke at blive forkølet i en nedkølet bil.

Live-interview
Morgenen begyndte med en sjælden begivenhed, nemlig et live-interview til TV2 News. Så vidt jeg kan huske, har kongehuset ikke tidligere givet interviews direkte til TV.

Prins Joachim blev blandt andet interviewet om klimaændringerne i Ghana og om oversvømmelser ved floden Volta, der har gjort 25.000 hjemløse.

Prins Joachim sidder sammen med Nana Nketsia. Det er anden gang på turen, at prinsen møder Nana Nketsia. (Foto: Hans-Georg Møller)

Møde med en konge
I dag var prinsen og hans følge på fint besøg hos en såkaldt Paramount Chief, der er en overhøvding, som også nogen gange kaldes en konge over et større område. Nana Nketsia, som kongen hedder, havde samlet en række andre konger og dronninger ved sit palads, hvor der blandt andetblev udvekslet gaver.

Den karismatiske Nana Nketsia fik et foto af prins Joachim, der til gengæld blev beæret med et sværd. De farverige dragter fyldte godt op på stolerækkerne, og musik og traditionel dans satte ekstra kolorit over frokostmødet.

Allerede ved ankomsten til Ghana mødte vi Nana Nketsia, der ud over at være konge også er ambassadør for CAREs arbejde i Ghana.