CARE Danmark på Folkemødet 2018 - CARE

CARE Danmark på Folkemødet 2018

Lagt på 13. juni 2018 af Ida Maria Just

Igen i år er CARE Danmark med på Folkemødet med en række debatter og arrangementer.

 

Globalt madspild – er det vores ansvar?
Der er stigende fokus på madspild i Danmark og den vestlige verden. Og med rette – for alt for mange madvarer ender fortsat med at blive smidt ud.

Men der er mindre fokus på fødevarespild i verdens fattigste lande. Selvom ikke mindst globale klimaforandringer og svage produktionskæder her betyder, at fødevarespild ofte er lig med sult.
Hvilke rolle kan danske fødevareproducenter, dansk teknologi og dansk detailhandel spille i at reducere fødevarespild globalt. Og kan det ligefrem være en god forretning.

 • TORSDAG 14. JUNI
  17:30 – 18:30
  Coops telt på Kirkepladsen.

 

Bæredygtig bundlinje
Verdensmålenes forretningsmuligheder med H.K.H. Prins Joachim
Der er intet nyt i, at virksomheder tager samfundsansvar. Men noget er nyt med verdensmålene. Aldrig før har et bæredygtighedsinitiativ så hurtigt fået så stor global tilslutning. I store dele af det danske og internationale virksomhedslandskab taler man om bæredygtighed og verdensmålene.

Verdensmålene er en stærk ramme at kommunikere virksomheders samfundsansvar inden for. Men kommunikation redder ikke verden alene. Det gør handling.

Sammen med Advice inviterer Care Danmark erhvervsledere til en lukket netværksfrokost, hvor vi sætter fokus på virksomheders bidrag til løsningen af samfundets største udfordringer. I Danmark og ude i verden. Vi stiller skarpt på, hvorfor bæredygtighed både er sund fornuft og sund forretning.

 • FREDAG 15. JUNI
  Kl. 13.30 – 14.30
  Grønbechs Hotel

 

Er du Folkemødets klogeste?
Ved du, at verden har en plan? Er du klogere end din kollega, ven eller søster, når snakken falder på konkrete løsninger på, hvordan vi sammen kan afskaffe ekstrem fattigdom, mindske ulighed og bekæmpe klimaforandringerne.

Test det, når Brødrene Lund Madsen leder slagets gang i Folkemødets store Verdenspremiere på den nye Bezzerwizzer-quiz om de 17 Verdensmål.

Vi garanterer at det bliver underholdende og overraskende – og at du med garanti går herfra med ny konstruktiv viden om de 17 Verdensmål.

 • FREDAG 15. JUNI
  19:30 – 20:30
  Verdensmålenes telt

 

Kvinder i katastrofer
Når katastrofer rammer, glemmer vi åbenbart alt om verdensmål nummer fem om ligestilling. Kvinder rammes langt hårdere end mænd, flere dør og flere bliver udsat for vold og overgreb. Det dokumenterer en ny rapport fra CARE Danmark.

Hvordan ændrer vi den skævhed, der rammer nogle af de i forvejen mest udsatte kvinder i verden. Og er der paralleller mellem den gruopvækkende skævhed, vi ser i verdens brændpunkter og den #MeToo-debat, vi oplever i den rige del af verden.

 • LØRDAG 16. JUNI
  09:00 – 10:00
  Verdensmålenes telt

 

Spørgetid med klimaeksperterne
CARE Danmarks klimarådgiver John Nordbo sidder med i panelet sammen med CONCITOs og Klimarådets eksperter, der svarer på, hvordan vi bedst forebygger og håndterer klimaforandringerne.

Hvad skal der til for at undgå katastrofale klimaforandringer, hvordan tilpasser vi os bedst de uundgåelige klimaforandringer, og hvilken rolle spiller politikerne, erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne, medierne og den enkelte borger?

 • LØRDAG 16. JUNI
  Spørgetid med klimaeksperterne
  16:30 – 17:15
  King Street på Pilekroen

 

Hvordan får vi alle med inden 2030?
Verdens udvikling går godt. Men hvis vi skal nå FN’s ambitiøse 17 verdensmål for bæredygtig udvikling inden 2030, skal alle med. Det er det, princippet bag verdensmålene, Leave No One Behind, handler om: ingen skal lades tilbage.

CARE Danmarks generalsekretær Rasmus Stuhr Jakobsen deltager i samtalen om, hvad princippet egentlig betyder, hvorfor det blev formuleret, og hvordan de særligt sårbare og marginaliserede grupper kan tænkes med i opfyldelsen af verdensmålene.

 • LØRDAG 16 JUNI
  16:30 – 17:30
  Verdensmålenes Telt

PRESSEKONTAKT

 

Ida Maria Just
Pressekonsulent
Mobil: 53 72 72 43

ijust@care.dk