En ægte klimaheltinde - CARE

En ægte klimaheltinde

Lagt på 8. november 2018 af Mads Pedersen

Kien Quang Thi bliver kaldt en menneskelig vejr-app blandt sin naboer i landsbyen i Vietnam.

Køb din verdensmålsgave her

Hun bliver kaldt en menneskelig vejr-app af sine venner og naboer.

Præcise vejrudsigter er endnu ikke tilgængelige for området, hvor Kien Quang Thi bor med sin familie i Vietnam. Men hun har gennem træning lært at forudsige vejret med de informationer, hun har til rådighed for andre regioner.

Derfor spørger hendes naboer ofte Kien Quang Thi, når de skal have råd til deres små landbrug.

”Både vi landmænd og landsbyernes leder har indset, at vejrudsigter og udveksling af viden er helt afgørende for at sikre en god høst.”

Sådan er Kien Quang Thi gået hen og blevet en ægte klimaheltinde blandt sine naboer i landsbyen.

Den viden, hun deler, får hun løbende gennem et samarbejde med lokale meteorologer. Sat sammen med viden om landbrug, hun har fået gennem træning med CARE, har hun i dag muligheden for at tilpasse sig de nye ekstreme vejrmønstre, der plager i området.

Fejlslagen høst spreder sult
Folk i landsbyen og Kien Quang Thi selv har alle følt konsekvenserne af ikke at kende de nye vejrmønstre. I 2008 slog høsten fuldstændigt fejl i hele området, som følge af unormalt vejr, og i flere måneder måtte de overleve på en smule majs og kassava.

”Man bliver nødt til at lytte til os, der er allermest udsat for klimaforandringerne. Der er mange som mig, der har behov for mere viden om vejret, og om hvordan vi kan tilpasse os klimaforandringerne. Den viden må vi sprede, så vi kan lære at leve med det nye vejr.”

Køb en verdensmålsgave i dag og hjælp fattige som Kien Quang og hendes familie og naboer med at tackle klimaforandringerne.

VERDENSMÅLSGAVER

Sisan Bove
sbove@care.dk
Tlf.: 35 200 100

PRESSEKONTAKT

 

Ida Maria Just
Pressekonsulent
Mobil: 53 72 72 43

ijust@care.dk