Bedre fremtid ved hjælp af små investeringer i Niger
footer-image.png

Nanas bedstemor Fatchima har gennem 30 år med hjælp fra CARE og sammen med andre kvinder i landsbyen lært at spare penge op, så de kunne starte små forretninger og investere i landbrug. I første omgang gav Fatchimas investering næring til familien i bogstavelig forstand.

I dag er de små investeringer vokset så meget, at bedstemoderen kan betale for, at Nana kan fortsætte sin skolegang og skabe en fremtid for sig selv. Nanas yndlingsfag er historie, og hun drømmer om at blive lærer. 

Små investeringer hjælper familie i Niger
© Josh Estey/CARE

I landdistrikterne i Niger er landsbyer som Kagadama tætte samfund, hvor familier og naboer er afhængige af hinanden for at overleve i den barske, tørre Sahel-region.

Fatchima Aboubacar, Nanas bedstemor, sidder med landsbyens pengekasse, som har haft afgørende betydning for både hendes eget og Nanas liv. I 1991 oprettede CARE den første spare-lånegruppe sammen med kvinderne i Fatchimas landsby. Hver uge lagde kvinderne det, der svarede til 40 øre, i pengekassen, og med tiden kunne de give hinanden små lån til investeringer.

Fatchimas første lån var otte kroner, som hun investerede i en dunk jordnøddeolie. Olien solgte hun med fortjeneste, og i løbet af to uger var de otte kroner betalt tilbage. I dag tjener hun 20 kroner om dagen ved at sælge forskellige ting.  

Om CAREs spare-låne-grupper

CARE har hjulpet mere end 5.000.000 fattige som Fatchima Aboubacar, siden den første spare-låne-gruppe blev oprettet for 30 år siden. I spare-låne-grupperne får medlemmer mulighed for at spare op sammen, og det giver dem adgang til små lån fra den fælles sparekasse, så de kan starte deres egen forretning eller investere i deres landbrug. Det sikrer de fattige familier en højere og mere stabil indkomst.

Støt

Selvfølgelig vil jeg være med til at bygge en grøn og retfærdig verden

Giv et bidrag