Småbønder forbedrer deres produktion af grøntsager i Nepal
footer-image.png

Lidt plastik og en god bunke bambuspinde. Det er de grundlæggende elementer i det simple drivhus, som Khil Bhujel har bygget, og som nu huser ægteparrets mange tomater. Khil Bhujel viser stolt de mange grønne planter frem, der er plantet lige der, hvor de tidligere dyrkede ris.

Drivhus med tomater har mangedoblet indkomsten hos familien Bhujel i Nepal

”Vi plejede at tjene 400 rupees (ca. 25 kroner) på at sælge vores ris, nu har vi tjent 30.000-32.000 rupees ( ca. 1750 kroner) på at sælge tomater fra samme stykke jord,” fortæller Khil.

Gennem CAREs Unnati-program, der har til formål at hjælpe fattige småbønder med at forbedre deres produktion af grøntsager og dermed øge deres indtjening, er Umar Bhujel blevet medlem af en bondegruppe i den lokale landsby.

Nye afgrøder sikrer god indkomst i Nepal

Som medlem af bondegruppen er ægteparret blevet undervist af en lokal landbrugsrådgiver, der har lært dem, hvordan de opnår gode resultater med grøntsager – blandt andet hvordan tomaterne skal beskæres, og hvordan man bygger et drivhus.

Khil Bhujel har ikke fortrudt sin beslutning om at blive tomatfarmer. Succesen har været så stor, at han og hans kone vil satse på grøntsager i fremtiden. "Nu vil vi ikke plante flere kornprodukter. Vi vil fortsætte med tomaterne og blive ved med at udvide", siger Khil Bhujel.

Støt

Selvfølgelig vil jeg være med til at bygge en grøn og retfærdig verden

Giv et bidrag