Spare-låne-grupper - CARE

Spare-låne-grupper

CARE har stor succes med spare-låne-grupper, som giver fattige mennesker mulighed for at spare op, låne penge og investere. Mange tusinde kvinder har allerede hjulpet sig selv og deres familier til at få et bedre liv.

Verdens allerfattigste mennesker tjener så lidt, at almindelige banker ikke vil yde dem banktjenester, da det ikke kan svare sig med så små summer. Derfor lever millioner af mennesker uden mulighed for at lægge langsigtede planer, investere eller sikre sig mod sygdom og dårligere tider. Og har man ikke mulighed for at spare op og tage lån, er det svært at skabe en udvikling.

I de områder, hvor CARE arbejder, møder vi mennesker, som har både viljestyrke, mod og evner til at skabe et bedre liv for dem selv og deres familier – hvis bare, de får chancen. Derfor opretter CARE spare-låne-grupper, som er en effektiv måde at hjælpe de fattige til at hjælpe sig selv, og projektet har vist sig at være en stor succes.

Medlemmerne af spare-låne-grupper indbetaler hver især et beløb hver uge og får efter tur mulighed for at optage lån i gruppen, som så kan bruges til for eksempel at opstarte en lille forretning.

Siden 1991 har CARE oprettet 7.300 spare-låne-grupper alene i Niger. Alle grupperne eksisterer den dag i dag. CARE Danmark har spare-låne-grupper i syv lande: Mozambique, Tanzania, Uganda, Ghana, Niger, Nepal og Vietnam.

På siderne i menuen til højre kan du læse om, hvordan spare-låne-grupper fungerer, hvorfor CARE vælger at målrette projektet til kvinder, og eksempler fra den virkelige verden. Læs blandt andet historien om, hvordan 34 avokadoer blev til et nyt hus